Έκλεισε το deal Vodafone – Hellas Online

Έκλεισε το deal Vodafone – Hellas Online

Συμφωνία της εταιρείας με τις Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του 72,7%.

Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τις εταιρίες Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην Hellas Online, στην τιμή των €72,7 εκατ.

Η Vodafone Ελλάδας κατέχει ήδη 18,4% μερίδιο στην Hellas Online και με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό θα ανέλθει στο 91,2%, ενώ η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η συμφωνία για την εξαγορά της Hellas Online αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Hellas Online από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellas online.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Vodafone Ελλάδας αξιοποιεί περαιτέρω τις δυνατότητες της Hellas Online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013.

Η Hellas Online διαθέτει δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα επιταχύνει τη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας,  μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία».

Εναντι 57,2 εκατ. ευρώ το ποσοστό της Intracom
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Intracom στην οποία αναφερόταν ότι προχωράει στην πώληση της συμμετοχής που διαθέτει στην HOL (ποσοστό 57,24%) προς την Vodafone. Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση: «Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, η Intracom Holdings, υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της Hellas Οnline ελέγχουσα άμεσα και έμμεσα το 57,24% αυτής, και η Vodafone-Panafon, ως μέτοχος επίσης κατά 18,43% της εν λόγω εταιρίας, ανακοινώνουν ότι οι δύο Όμιλοι υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην Hellas Online, έναντι συνολικού τιμήματος για τις Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές  ποσού € 57,2 εκατ.. Μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών».

Σχετικά με την παραπάνω συμφωνία, o Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings και της Hellas Online Κωνσταντίνος Κόκκαλης δήλωσε: «Είναι μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από έναν παγκόσμιο κολοσσό και αναγνώριση της αξίας που έχουμε δημιουργήσει στη Hellas Online τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις για σύγκλιση και συγκέντρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στον ευρυζωνικό κλάδο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι μέσα σε 8 χρόνια η Hellas Online κατάφερε να εξελιχθεί από έναν μεταπωλητή πάροχο υπηρεσιών internet σε έναν ισχυρό πρωταγωνιστή του τομέα των ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παράλληλα, για τον Όμιλο Intracom Holdings, η συγκεκριμένη συμφωνία με ιδιαίτερα επωφελείς όρους για τις συνθήκες της αγοράς, αποφέρει ρευστότητα που θα επιτρέψει στην εισηγμένη την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.»

HOL: Άρση της προσωρινής αναστολής
Στην άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της Hellas Online προχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά του 72,7% από τη Vodafone.

Στην ανακοίνωση του το Χρηματιστήριο τονίζει ότι, μετά την ανακοίνωση για τη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς της HOL, η άρση αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής της ξεκίνησε στις 15.17.

Διαβάστε ακόμη:

Aναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της HOL

Όμιλος Intracom: Εξαγορά της συμμετοχής στην HOL