«Βολές» Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Δένδια

«Βολές» Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Δένδια

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής επιρρίπτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί ταξίδι στις Βρυξέλλες, δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του ανακριτή σχετικά με τις αποφυλακίσεις κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής, αλλά επέρριψε ευθύνες στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, γιατί «επί μακρό χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα».

«Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 16 μήνες, έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς, για τη δράση των νεοναζί. «Και δυστυχώς, σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, γραπτές και προφορικές, δεν πήραμε κάποια ικανοποιητική απάντηση. Συνεπώς, οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Η κοινή γνώμη είναι πεπεισμένη πια ότι η κυβέρνηση πήρε πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές. Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να ακούμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι “αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε”».

Διαβάστε ακόμη: «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το αντιρατσιστικό στη Βουλή
Σε μία το πολύ εβδομάδα, θα κατατεθεί εκ μέρους της κυβέρνησης νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας, το οποίο θα αποτελεί συγκερασμό των τεσσάρων προτάσεων νόμου που έχουν κατατεθεί (από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και θα υλοποιεί την απόφαση-πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Βενιζέλος: «Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται»