Η Volkswagen ανακαλεί 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η Volkswagen ανακαλεί 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα
Photo:

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Volkswagen θα πρέπει να ανακαλέσει 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα στον κόσμο κυρίως λόγω προβλημάτων που μπορούν να επηρεάσουν τους προβολείς, στην μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτής, ανακοινώθηκε σήμερα από την ίδια την γερμανική εταιρεία.

Η ανάκληση αυτή αφορά επτά μοντέλα αυτοκινήτων που κατασκευάζονται υπό διαφορετικές εμπορικές επωνυμίες της εταιρείας, μεταξύ των οποίων 800.000 αυτοκίνητα Volkswagen Tiguan.

Διαβάστε ακόμη: Η ανατολική Γερμανία… μαρσάρει!

Τρία διαφορετικά προβλήματα εντοπίστηκαν, τα οποία ανάγκασαν την εταιρεία να προβεί σε αυτήν την ανάκληση. Στα μοντέλα Tiguan, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2008 και των μέσων του 2011, βλάβες του εξωτερικού φωτισμού διαπιστώθηκαν “σε μεμονωμένες περιπτώσεις” λόγω προβλημάτων των ασφαλειών.

Ένα άλλο πρόβλημα που διαπιστώθηκε αφορά τα λάδια συνθετικής προέλευσης που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή στο κιβώτιο ταχυτήτων, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυκυκλώματα και να οδηγήσουν σε ατυχήματα. Αυτό το πρόβλημα παρατηρήθηκε στην Κίνα, πουθενά αλλού, επισήμανε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε ωστόσο να ανακαλέσει όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν αυτά τα λάδια σε όλον τον κόσμο, δηλαδή 1,6 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Διαβάστε ακόμη: Ανάσχεση κερδών για την Volkswagen;

Εξάλλου στα οχήματα της εταιρείας Amarok (της Volkswagen), εντοπίστηκε μια ευπάθεια στις σωληνώσεις καυσίμου στο τμήμα της μηχανής οδηγώντας στην ανάκληση 239.000 από αυτά τα οχήματα, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 12.000 στην Γερμανία. Η ανάκληση αυτή αφορά οχήματα που κατασκευάστηκαν ως τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς.

Μόνον στην Κίνα, 750.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακληθούν, διευκρίνισε η Volkswagen. Ωστόσο, σύμφωνα με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, περισσότερα από 800.000 οχήματα θα πρέπει να ανακληθούν στην χώρα, μεταξύ των οποίων Golf και Lavida που έχουν κατασκευαστεί εκεί, όπως και Audi και Σκαραβαίοι που έχουν εισαχθεί.