«Βόμβα» από Φωτήλα: «Το Ποτάμι πρέπει να συμπορευτεί με τη ΝΔ»

Ένας ακόμα βουλευτής από το Ποτάμι ανοίγει τα χαρτιά του μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ.

Μετά τον Χάρη Θεοχάρη, που άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς, θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι, ένας ακόμα βουλευτής άνοιξε τα χαρτιά του δύο μέρες πριν από τη…συνάντηση του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας προτείνει τη συμπόρευση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA. Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία σε βάση συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ποτάμι θα πάψει να υφίσταται.

«Η εκτίμηση, η προσωπική και η άποψή μου είναι ότι σήμερα που μιλάμε η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και τα πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και με ένα πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα και τον ρεαλισμό, αυτή η πολιτική δύναμη σήμερα είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο κ. Φωτήλας.

Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει και εγώ θα το προτείνω και στα όργανα του Ποταμιού, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στο συνέδριο που έρχεται είναι ότι αντί να δολιχοδρομούμε και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Πρέπει να είναι μία συνεργασία τίμια και ειλικρινής και δημιουργική η οποία δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση. Το ξεκαθαρίζω. Θα πρόκειται για μία συνεργασία σε βάση συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλήσεων και θεωρώ ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν».

Σχετικά άρθρα