«Βόμβες» Στουρνάρα για πολιτική κάλυψη σε φοροφυγάδες

«Βόμβες» Στουρνάρα για πολιτική κάλυψη σε φοροφυγάδες

«Ακόμα και ο Πάπας θα πληρώνει φόρους. Τέλος η ανοχή» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών σε σημείωμα του, που άναψε φωτιές.

Φωτιές ανάβει ένα άτυπο σημείωμα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο αφήνει σαφείς αιχμές κατά των προκατόχων του σχετικά με το ζήτημα της φοροδιαφυγής. Ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, για πολιτική κάλυψη φοροδιαφυγάδων, ενώ επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει».

Άναμεσα σε άλλα ο Γ. Στουρνάρας αναφέρει:

«Άφησα για το τέλος το σημαντικότερο: παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Θα εξηγήσω τι εννοώ: λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω»;

Διαβάστε: Έγγραφο Στουρνάρα για την αύξηση της παιδικής φτώχειας

Στη συνέχεια του σημειώματος του αναφέρει: «Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα… κάτω από το αφορολόγητο».

Ο κ. Στουρνάρας στο μήνυμά του ξεκαθαρίζει πως καθημερινά δεν θα κουραστεί να το τονίζει πως δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι και καταλήγει με τη φράση: «όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή». Μάλιστα φέρεται πρόθυμος να στηρίξει προσωπικά κάθε εφοριακό που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε επιτυχίες του οικονομικού επιτελείου, αναφέροντας πως μπορεί να μην υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, αλλά εισπράττονται πρόστιμα, δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα και κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία.