Η βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χ.Α.

Στη κρίση της Ολομέλειας τα αιτήματα των εισαγγελικών αρχών.

Στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής τίθενται, στις 11:00 το πρωί, τα αιτήματα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Στους βουλευτές θα διανεμηθεί ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές θα ψηφίζουν «υπέρ», «κατά», «παρών». Θα διανεμηθεί επίσης και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Όσον αφορά τους πρώτους τρεις βουλευτές , το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».

Η ψηφοφορία είναι ονομαστική αλλά δεν είναι μυστική. Μετά το πέρας της, δηλαδή, θα είναι δυνατό να διαπιστωθεί ποιος βουλευτής ψήφισε τι.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και η Ολομέλεια θα έχει την τελική κρίση.