Βουλή – Ασφαλιστικό: Ύβρεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό

Βουλή – Ασφαλιστικό: Ύβρεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό

Συμπεριφορά σπείρας από τους βουλευτές του ναζιστικού κόμματος.

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η συμπεριφορά των χρυσαυγιτών της Βουλής καθώς οι βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος συγκρότησαν κλοιό γύρω από τον υπόδικο Γιάννη Λαγό για να μην τον απομακρύνει η ασφάλεια της Βουλής με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Απείλησαν μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής λειτούργησαν σαν κανονική σπείρα καθώς μαζεύτηκαν γύρω από τον Γιάννη Λαγό και συγκρότησαν ανθρώπινο κλοιό για να μην τον απομακρύνει η φρουρά λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του. Μάλιστα διάνθισαν τη συμπεριφορά τους με ύβρεις κατά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με ανοίκειες εκφράσεις κατά του Προέδρου της Βουλής. Οι χρυσαυγίτες κάλεσαν, μάλιστα, εσπευσμένα τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και κινήθηκε απειλητικά προς βουλευτές άλλων κομμάτων. Οι χρυσαυγίτες ζήτησαν να μην τους αποκαλούν υπόδικους πράγμα που δεν δέχθηκαν οι παριστάμενοι υπουργοί της κυβέρνησης.

“Είστε στο εδώλλιο και κατηγορείστε για δολοφονία”, δήλωνε ο Πάνος Σκουρλέτης προκαλώντας την αντίδραση από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο εκείνο, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός άρχισε να φωνάζει: “Πες στον μπροστινό σου (ενν. τον κ. Σταθάκη) που με τροπολογία των αθωώσατε, βλάκα. Θα ήθελε να κατηγορούμαστε για δολοφονία, βλάκα. Τόσο βλάκας είσαι”.

Με την ανακοίνωση της απόφασης εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής να αποκλειστεί ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός από την σημερινή συζήτηση της Βουλής, επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα η διακοπείσα συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε από την έδρα ο προεδρεύων, Γιώργος Λαμπρούλης, σε περίπτωση υποτροπής του βουλευτή – μετά και τις σημερινές προσβλητικές αναφορές εντός της Ολομέλειας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη – αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του βουλευτή της ΧΑ για 15 ημέρες από τις συνεδριάσεις.

Η απόφαση αυτή, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, εκτός από την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της οποίας ωστόσο παραμένει εντός της Ολομέλειας.

Νωρίτερα ένταση υπήρξε μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Χρήστου Παππά.

Ο Υπουργός, διαδεχόμενος στο βήμα τον βουλευτή της ΧΑ του είπε, «Το δικό σας ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει δικαίωμα να αναφέρεται στην Ελλάδα και στην πατρίδα, όταν είστε οι υμνητές της δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για την προδοσία της Κύπρου».

Έξαλλος ο κ. Παππάς φώναζε από τα έδρανα, καθώς ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας, «δεν έχετε δικαίωμα να εμφανίζεστε με μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας, όταν υπερασπίζεστε ότι πιο απεχθές υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία, τα κρεματόρια και τις διώξεις».

Ο Προεδρεύων της έδρας Γιώργος Βαρεμένος καλούσε τον κ. Παππά να κάτσει κάτω στην θέση του, ο οποίος συνέχιζε να φωνάζει προς τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε, «ειδικά εσείς ενέχεστε σε δολοφονίες, σας γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός καλά», προκαλώντας κι άλλους βουλευτές της ΧΑ να εμπλακούν στον καυγά.

Ο Υπουργός τους απάντησε, «κραυγάζετε, αλλά αυτές οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της δημοκρατίας», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ να συνεχίζει, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος του να φωνάζουν προς το βήμα όπου βρισκόταν ο κ. Σκουρλέτης.

«Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανα νυχτομάγαζο», είπε τότε προς το μέρος των εδράνων της ΧΑ, με τον κ. Παππά να αποχωρεί από την αίθουσα εκτός εαυτού.