Βουτιά 5% για το ασήμι λόγω κατοχύρωσης κερδών – Redditors: «Μείνετε μακριά, δεν έχουμε σχέση»

Βουτιά 5% για το ασήμι λόγω κατοχύρωσης κερδών – Redditors: «Μείνετε μακριά, δεν έχουμε σχέση»

Πτώση 5% σημειώνει το ασήμι την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα χθεσινά κέρδη, μετά από μια άνοδο που οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο σε υψηλό οκταετίας.

Σύμφωνα με το CNBC, το ασήμι, στην κυριολεξία, εκτοξεύθηκε, αφού, όπως λέγεται, προκρίθηκε ως χρηματιστηριακή αξία από τους Redditors, οι οποίοι προηγουμένως είχαν στείλει στα ύψη τη μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας GameStop.

Redditors: Δεν έχουμε καμία σχέση με το ασήμι, μείνετε μακριά

Στο μεταξύ, κάθε ανάμειξη με το trading στο ασήμι αρνούνται οι μετέχοντες στο κανάλι επικοινωνίας της πλατφόρμας Reddit,  r / WallStreetBets. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Fortune, «δεν υπάρχει short squeeze στο ασήμι. Ποτέ. Κανείς» αναφέρει ένα μήνυμα, το οποίο επί του παρόντος συγκεντρώνει πάνω από 1.000 σχόλια και περισσότερες από 39.000 θετικές ψήφους. Ένα άλλο μήνυμα, που επιγράφεται «Ψέματα», αναφέρει «Μείνετε μακριά από το ασήμι», συγκεντρώνοντας 33.000 θετικές ψήφους και χιλιάδες σχόλια. Άλλοι χρήστες ακολουθούν μια πιο συνωμοτική προσέγγιση, κατηγορώντας από τα μέσα ενημέρωσης έως τη Citadel Securities για τα «ψέματα» που λέγονται.

Ενώ έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις σχετικά με το ασήμι στο r / WallStreetBets, οι χρήστες λένε ότι προτιμούν τις συναλλαγές με μετοχές, διότι είναι πιο κατανοητές. «Κανείς δεν με έχει προσεγγίσει εδώ για να προωθήσει εμπορεύματα. Ποτέ στα τρεισήμισι χρόνια μου στην πλατφόρμα. Κανείς δεν σχολιάζει τις [δημοσιεύσεις] τους επειδή είναι πολύ υψηλής λειτουργίας», δήλωσε ο χρήστης DistractedEm Employee.