Βουτιά για το Bitcoin μετά την επίθεση Τραμπ στα ψηφιακά νομίσματα

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου έφτασε να χάνει σχεδόν 10%, αγγίζοντας τις 10.175 δολάρια.

Απότομη πτώση σημειώνει το Bitcoin, μετά τα σχόλια και την κριτική του Αμερικανού προέδρου, όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου έφτασε να χάνει σχεδόν 10%, αγγίζοντας τις 10.175 δολάρια, σύμφωνα μα το CoinDesk. Για λίγο, υποχώρησε χαμηλότερα από τις 10.000 δολάρια, στο χαμηλό των 9.872 δολάρια.

Η αιτία για την πτώση δεν είναι σαφής, αλλά έρχεται αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι «δεν είναι οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία έχει υψηλή μεταβλητότητα». Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Facebook ίσως χρειαστεί καταστατικό τράπεζας, εάν επιθυμεί να κυκλοφορήσει το ψηφιακό νόμισμα Libra.

Πρόσθεσε ότι το αξιόπιστο αμερικανικό δολάριο είναι το «μόνο πραγματικό νόμισμα στις ΗΠΑ». «Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες θέλουν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να φτιάξουν ένα νέο τραπεζικό καταστατικό και να υπόκεινται σε όλες τις τραπεζικές ρυθμίσεις, όπως ακριβώς και οι άλλες τράπεζες», τόνισε χαρακτηριστικά. H εικόνα στα ψηφιακά νομίσματα, όπως την καταγράφει το MarketWatch, τις πρωινές ώρες.

Σχετικά άρθρα