Βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας

Βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα και σε νέα δημοσκόπηση καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Οριακά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της MRB.

Στο ερώτημα «αν είχαμε εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, τι θα ψηφίζατε;», το 21,9% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και το 21% ΝΔ. Στην τρίτη θέση με αυξημένο το ποσοστό της σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,3%, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 24,8% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,1% και η ΝΔ 27,9%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή, με 11,8%, το ΚΚΕ, με 6,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με 6,4%, το ΠΑΣΟΚ, με 6,3% και η ΔΗΜΑΡ, με 4,1%. Το «Άλλο Κόμμα» συγκεντρώνει το 7,8%.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία»

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, με 39,6% και ακολουθεί η ΝΔ, με 34,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησαν σε ποσοστό 7,3% και «Κανένα» 14,4%, ενώ 3,9% των ερωτηθέντων επιλέγουν την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και εδώ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 20,8%. Τρίτη, η Χρυσή Αυγή με 9,1%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, η ΔΗΜΑΡ με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,2%, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 23,8% των ερωτηθέντων.

Οι δημοσιοποιηθείσες τάσεις προέκυψαν από πανελλαδική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων στο χρονικό διάστημα 2-11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας