Βρες ξενοδοχείο στα μέτρα σου

Βρες ξενοδοχείο στα μέτρα σου

Η startup Ηospitus από τη Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να κάνει τους ταξιδιώτες να αισθάνονται στα ξενοδοχεία «σαν το σπίτι τους».

Το ταξίδι για τον περισσότερο κόσμο είναι φιλοσοφία. Σου δίνει τη δυνατότητα να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες ερχόμενος σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και νοοτροπίες, μα πάνω από όλα σε καθιστά πολίτη αυτού του κόσμου.

Για κάποιους άλλους συνιστά τρόπο ζωής, αφού η δουλειά τους επιτάσσει πολύ συχνά την πραγματοποίηση συναντήσεων με συνεργάτες που βρίσκονται εκτός συνόρων και τη διαρκή επιβίβασή τους σε αεροπλάνα. Σε κάθε περίπτωση, η έκβασή του ταξιδιού, πέρα από τις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται κατά τη διάρκειά του, επηρεάζεται και από άλλες παραμέτρους, όπως η μεταφορά και η διαμονή. Είναι πολύ σημαντικό όταν ταξιδεύει κάποιος να νιώθει, όσο αυτό είναι δυνατό, «σαν το σπίτι του», και γι’ αυτό το λόγο η επίτευξη του στόχου αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν πολλά ξενοδοχεία.

Μια startup, ορμώμενη εκ Θεσσαλονίκης, έχει επιφορτιστεί με το να κάνει τη διαμονή των ταξιδιωτών περισσότερο ευχάριστη, ικανοποιώντας κάθε τους ανάγκη. Τρεις φίλοι από τον κλάδο της Πληρoφορικής δημιούργησαν την Hospitus, μια καινοτόμα πλατφόρμα στην υπηρεσία του πελάτη των ξενοδοχείων πόλης, η οποία προσπαθεί να φέρει τη χρυσή τομή στη σχέση μεταξύ ταξιδιωτών και ξενοδοχείων.

Το μόνο που απαιτείται από τον χρήστη της πλατφόρμας είναι να πληκτρολογήσει τον τόπο διανυκτέρευσης, το χρόνο διαμονής και τα standards που εκείνος θέτει, όπως πχ αν θέλει να φάει πρωινό χωρίς γλουτένη, αν θέλει συγκεκριμένο μαξιλάρι ή εφημερίδα το πρωί και το Hospitus, αφού επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα, του βρίσκει το ξενοδοχείο που ζητάει.
Όσοι ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς κυρίως λόγους αισθάνονται πως η εξεύρεση ενός καλού ξενοδοχείου είναι, αν μη τι άλλο, η επιβράβευσή τους για μια κουραστική ημέρα που δαπανήθηκε σε ραντεβού και μετακινήσεις. Πέρα από τα οφέλη που έχει ο ταξιδιώτης από τη χρήση του Hospitus, τα ξενοδοχεία που υιοθετούν την εν λόγω πλατφόρμα έχουν την ευκαιρία να ξανακερδίσουν την άμεση σχέση με τους πελάτες τους, παρέχοντάς τους καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος φιλοξενίας για την ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την Hospitus είναι μεγάλες, καθώς ήταν από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που πέρασαν με επιτυχία από το πρώτο Ιnnovation Hub της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον τεσσάρων funds από Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία και Βουλγαρία. Ενώ δεν είναι λίγες οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εν δυνάμει συνεργασία.

Πολλοί δε εκτιμούν πως η Ηοspitus θα αναδιαμορφώσει τη σχέση μεταξύ ξενοδόχων και ταξιδιωτών και πως θα ωφελήσει κυρίως τα ξενοδοχεία πόλης και μάλιστα αυτά που βρίσκονται σε μητροπολιτικά οικονομικά κέντρα, που συγκεντρώνουν ταξιδιώτες που θέλουν ποιοτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.