Βρετανία: Κανονικά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για το Brexit την Τρίτη

Βρετανία: Κανονικά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για το Brexit την Τρίτη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα έχουμε μια ψηφοφορία την Τρίτη και υπολογίζουμε να κερδίσουμε τη ψηφοφορία αυτή» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit.

Ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σήμερα πως η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η βρετανίδα πρωθυπουργός για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει κανονικά την Τρίτη.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο η Τερέζα Μέι αναμένεται να αναβάλει την ψηφοφορία και να πάει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα επιδιώκοντας να πετύχει καλύτερους όρους για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα έχουμε μια ψηφοφορία την Τρίτη και υπολογίζουμε να κερδίσουμε τη ψηφοφορία αυτή» δήλωσε ο Κουάρτεγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε», είπε.

Υπουργός Brexit: Η Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός αν χάσει μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της σχετικά με το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μέι μπορεί να αναβάλει την ψηφοφορία, την οποία φαίνεται ότι θα χάσει, και να επιστρέψει στην ΕΕ και να ζητήσει περισσότερες παραχωρήσεις, ο Μπάρκλεϊ είπε στο BBC πως η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στην ψηφοφορία, η οποία θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η ψηφοφορία είναι την Τρίτη» είπε. « Η πρωθυπουργός αγωνίζεται για εμάς και θα παραμείνει στον θώκο».

Στο μεταξύ, το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, κάλεσε την πρωθυπουργό να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί μια συμφωνία διαζυγίου για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα γίνει αποδεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Ο δρόμος προς τα εμπρός για την πρωθυπουργό είναι να επιστρέψει στις Βρυξέλλες», δήλωσε στο Sky News ο Νάιτζελ Ντοντς, επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Αυτό για το οποίο είμαστε πρώτα απ΄ όλα αποφασισμένοι να κάνουμε είναι να ηττηθεί η κυβερνητική σημαντική ψηφοφορία για τη συμφωνία αυτή», είπε ο Ντοντς για την τρέχουσα συμφωνία της Μέι.