Βρετανία: Τα «μαζεύει» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Δεν έγινε πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ»

Βρετανία: Τα «μαζεύει» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Δεν έγινε πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ»
epa07283137 Britain's former Secretary of State for Exiting the European Union and Conservative Member of Parliament, Dominic Raab delivers a speech on Brexit in Central London, Britain, 14 January 2019. The postponed Brexit EU Withdrawal Agreement vote, or more commonly known as The Meaningful Vote, is due to be held in the House of Commons on 15 January 2019. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο αντιπρόεδρος της βρετανική κυβέρνησης διαψεύδει πως ο Μπόρις Τζόνσον έκανε πάρτι μαζί με περισσότερους από 12 ανθρώπους στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Δεν είναι πάρτι αυτό που φαίνεται σε φωτογραφία να δείχνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και περισσότερους από 12 ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρυσι στη διάρκεια λοκντάουν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα Guardian, δείχνει τον Τζόνσον μαζί με την σύζυγό του Κάρι, η οποία φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά της τον τότε νεογέννητο γιο τους, και άλλους δύο ανθρώπους να κάθονται σε τραπέζι με τυριά και κρασί σε βεράντα του κήπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

“Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί τον κήπο αυτόν ως χώρο εργασίας”, δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοσταθμό Times Radio. “Αυτό δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς”, πρόσθεσε ο Ράαμπ.

“Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό κατατάσσεται στα πάρτι”, σημείωσε επίσης ο Ράαμπ, για να προσθέσει: “Δεν πιστεύω ότι ήταν πάρτι”.

Σε σχέση με την πανδημία ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε επίσης σήμερα ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

“Απλώς δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις”, δήλωσε ο Ράαμπ στο δίκτυο Sky News, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στον Times Radio ότι 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού και ότι 104 προσβληθέντες από το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος νοσηλεύονται με COVID-19 αυτήν την στιγμή.