Βρέθηκαν 6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη

Βρέθηκαν 6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ενδέχεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος μέχρι και με τρία κακουργήματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών προκύπτει ότι σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες που εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι πιθανές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις οffshore, ενώ γίνεται έρευνα και τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Καρατζαφέρη σε περίπτωση που τα δημοσιεύματα ευσταθούν ζήτησε μέσω της ΝΕΡΙΤ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο πολιτικός πρέπει να είναι παράδειγμα, και σίγουρα να μην έχει offshore» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη, προκύπτει η συμμετοχή του στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Όπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- είναι ότι συμμετείχε στην Catalina Ltd.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Το αργότερο έως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των πόθεν έσχες), στον αρμόδιο εισαγγελέα.