Βρέθηκαν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing

Βρέθηκαν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing

Εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελούν μια νέα ένδειξη στις έρευνες. 

Στο Ινδικό Ωκεανό εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα που ίσως να ανήκουν στο Μπόινγκ που αγνοείται εδώ και 12 ημέρες.  «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ. Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας. «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA).

«Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Όπως αναφέρει το CNN «αν αυτό το κομμάτι που είναι τόσο μεγάλο, ανήκει στο αεροπλάνο, ίσως είναι το τμήμα της ουράς» είπε Ντέιβιντ Γκάλο, ο οποίος ήταν στους επικεφαλής της αναζήτησης για την πτήση της Air France Flight 447 που συνετρίβη το 2009.

Δείτε: Καρέ-καρέ το «θρίλερ» με το Μπόινγκ

Οι αρχές της Μαλαισίας υπογράμμισαν πάντως την ανάγκη να επαληθευτούν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές. «Κάθε ένδειξη είναι και μια ελπίδα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. Ωστόσο «πρέπει να διαθέτουμε συνοχή. Θέλουμε να εξακριβώσουμε, θέλουμε να επαληθεύσουμε», τόνισε.

Την ίδια ώρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει η Αυστραλία να μπορεί να στείλει πλοία και αεροσκάφη το συντομότερο δυνατόν στην περιοχή για να ερευνήσουν τα δύο αυτά αντικείμενα που επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, τα οποία ίσως ανήκουν στο αεροσκάφος.