Βρέθηκαν (;) τα ίχνη του «αγνοούμενου» ηγέτη της Καταλονίας

Βρέθηκαν (;) τα ίχνη του «αγνοούμενου» ηγέτη της Καταλονίας
epa06294769 A handout photograph made available by the Generalitat of Catalonia shows dismissed President, Carles Puigdemont, delivering his speech after Spanish Government removed him from post on the previous day as part of the package of initiatives applied in observance to the Spanish Constitution's 155 Article, in Barcelona, northeastern Spain, 28 October 2017. Puigdemont said that he doesn't acknowledge his dismissal as Catalan President and asked Catalans to have 'patience, persistance and perspective' to 'defend the conquests achieved up to now'. EPA/JORDI BEDMAR / GENERALITAT OF CATALONIA / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν φέρεται να ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με Βέλγους αυτονομιστές.

Πληροφορίες που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται επισήμως θέλουν τον πρόεδρο της κυβέρνησης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν να επισκέπτεται τις Βρυξέλλες και να συναντάται με πολιτικά στελέχη της ολλανδόφωνης περιοχής του Βελγίου, της Φλάνδρας. Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία, ανεπισήμως ωστόσο λέγεται πως οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Μετανάστευσης, Τεο Φράνκεν ο οποίος ανήκει στο εθνικιστικό κόμμα της Φλάνδρας, NVΑ που συμμετέχει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι ο Πουτζντεμόν θα μπορούσε να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο.

Πού είναι τελικά ο Πουτζντεμόν;

Σύγχυση επικρατεί στο Βέλγιο αναφορικά με τη θρυλούμενη άφιξη του Κάρλες Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες. Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας φέρεται να ταξίδεψε με αυτοκίνητο ως την Μασσαλία και στη συνέχεια αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο ουδείς να τον έχει ως τώρα συναντησει δημοσίως.

Το εθνικιστικό κόμμα της Φλανδρας N VA, το οποίο βελγικά μέσα ενημέρωσης το εμφάνιζαν να έχει καλέσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν, προέβη σε διάψευση. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου που βρίσκεται στην αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας Σαρλ Μισέλ να δώσει διευκρινίσεις, χωρίς προς το παρόν αυτό να συμβεί. Ο Κάρλες Πουτζντεμόν φέρεται να συνοδεύεται από πέντε ‘’υπουργούς” της έκπτωσης κυβέρνησης της Καταλονίας ενώ εντείνονται οι φήμες ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο.

 

Διαβάστε ακόμη: Αντιμέτωποι με την κατηγορία της «εξέγερσης» οι ηγέτες της Καταλονίας