Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του Μπόινγκ

Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του Μπόινγκ
Photo: REUTERS

Το Κίεβο είχε καταγγείλει ότι οι αυτονομιστές εμπόδισαν την πρόσβαση Ουκρανών αξιωματούχων στην περιοχή.

Οι ομάδες έρευνας που εργάζονται στα συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines το οποίο κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία βρήκαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του σκάφους, όπως διαπίστωσε εικονολήπτης του πρακτοrείου Reuters που βρίσκεται επί τόπου.

Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών είχαν ανακοινώσει χθες, τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή, και όταν η περιοχή είχε αποκλεισθεί από τις ανταρτικές δυνάμεις, την ανεύρεση του πρώτου μαύρου κουτιού του αεροσκάφους.

Νωρίτερα σήμερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές συμφώνησαν να επιτρέψουν την πρόσβαση στην περιοχή της καταστροφής στους διεθνείς εμπειρογνώμονες και να συνεργασθούν με τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές ως προς όλα τα πρακτικά ζητήματα που τίθενται στο πλαίσιο της διενέργειας των ερευνών και της περισυλλογής των πτωμάτων.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΕ αναφέρεται ότι μία «ομάδα επαφής» αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ είχαν τηλεδιάσκεψη με τους αυτονομιστές, οι οποίοι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν με τις ουκρανικές αρχές στις έρευνες.

Το Κίεβο είχε καταγγείλει ότι οι αυτονομιστές εμπόδισαν την πρόσβαση Ουκρανών αξιωματούχων στην περιοχή και στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση των αυτονομιστών για την ανεύρεση του πρώτου μαύρου κουτιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Αναπάντητα ερωτήματα για τη συντριβή του αεροσκάφους

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα για τη συντριβή του αεροπλάνου