Βρέθηκε το μαύρο κουτί από το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος

Βρέθηκε το μαύρο κουτί από το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος
epa05688509 Residents of Sochi grieve for the victims of Tu-154 plane crash in the Black Sea outside Sochi, Russia, 26 December 2016. 92 persons were on board, including 65 members of the Alexandrov Song and Dance ensemble, eight crew members, nine Russian journalists as well as Russian civil activist, Doctor Yelizaveta Glinka (Doctor Liza). No survivors have been found. EPA/YEVGENY REUTOV

Καθηλώνονται στο έδαφος όλα τα TU-154 όσο πραγματοποιούνται οι έρευνες για τη συντριβή.

Ένα από τα δύο “μαύρα κουτιά” εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, με συνέπεια το θάνατο του συνόλου των 92 επιβαινόντων σε αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το “μαύρο κουτί” περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Οι ερευνητές που διερευνούν τα αίτια της πτώσης του Tu-154, αποδίδουν την πτώση του αεροσκάφους, είτε σε λάθος του πληρώματος, είτε σε τεχνικό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν τη διακοπή των πτήσεων όλων των αεροσκαφών τύπου TU-154 μέχρι την εξακρίβωση των αιτίων της πτώσης του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα,.