Βρούτσης: «Δεν θίγονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»

Βρούτσης: «Δεν θίγονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι δεν περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία.

Δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «η χώρα μας έχει δεσμευτεί και έχει ψηφίσει για κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα».

Όπως πρόσθεσε, «δεν θίγουμε κανέναν, δεν αιφνιδιάζουμε».

Διαβάστε ακόμη: Σταϊκούρας: «Εκτός λογικής τα νέα μη ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ούτε θα θιγούν οι μητέρες με ανήλικο τέκνο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων.

Τόνισε επίσης, ότι δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ.

«Η εξίσωση είναι δύσκολη, θα εξαντλήσω τις προσπάθειες να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτής της ομάδας», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.