Watsa σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό»

Watsa σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό»
Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τον επικεφαλής μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ασφάλειες, ακίνητα και τουριστικές αναπτύξεις, ενώ επίσης εξέφρασε και την κανοποίηση για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο.

Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Prem Watsa με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, δείγμα, σύμφωνα με πηγές της εμπιστοσύνης που επιδεικνύει ο μεγαλομέτοχος της Eurobank στην νέα κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει ικανοποίηση για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και το «sequencing» των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κος Watsa φέρεται να έχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.

Στην συζήτηση δόθηκε έμφαση στα ΣΔΙΤ για μεγάλες υποδομές, αλλά και στην ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των NPLs.

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρασε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό.

Οπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.

Ο Prem Watsa θα συναντηθεί τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Γιάννη Στουρνάρα.