Wembley Connected

Wembley Connected

Μπορεί να γίνει το Wembley το «πιο διασυνδεδεμένο στάδιο του κόσμου»;

Ένα project, το οποίο ξεκινά με τη συνεργασία της διοικούσας αρχής του Wembley National Stadium και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει στόχο να μετατρέψει το Wembley στο «πιο διασυνδεδεμένο στάδιο του κόσμου».

Το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και οι πρώτοι καρποί του αναμένονται άμεσα. Συγκεκριμένα, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα πρώτα βήματα του project στις αρχές Μαρτίου στο πλαίσιο του Capital One Cup Final. Συνολικά, το έργο θα διαρκέσει έξι χρόνια και έχει στόχο, τη βελτιωμένη κάλυψη του χώρου με υπηρεσίες 4G, WiFi υπερυψηλών ταχυτήτων και τη δυνατότητα πληρωμών μέσω φορητών συσκευών για αγορά αγαθών και υπηρεσιών στους χώρους του σταδίου.

Σε γενικές γραμμές, χώροι που παρουσιάζουν μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου, παρουσιάζουν προβλήματα στην αξιοπιστία των ασύρματων υπηρεσιών, οπότε το project θα χρησιμοποιηθεί και ως κέντρο δοκιμών για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Η ιστορία του Wembley ξεκινά το 1923, ωστόσο το αρχικό στάδιο κατεδαφίστηκε το 2000, για να χτιστεί η υπάρχουσα εγκατάσταση, η οποία έχει θέσεις για 90.000 θεατές.

Πηγή: digi1.gr