Workable: O συνιδρυτής της ελληνικής εταιρείας που κατάφερε να σήκωσει $34 εκατ. στο Startup Grind

Workable: O συνιδρυτής της ελληνικής εταιρείας που κατάφερε να σήκωσει $34 εκατ. στο Startup Grind

Ο Σπύρος Μαγιάτης θα μοιραστεί με το κοινό της Αθήνας όλα τα μυστικά που έκαναν την Workable μια από τις επιτυχημένες ελληνικές startup.

Η Ελληνική startup Workable συζητήθηκε όσο καμία άλλη για το εντυπωσιακό funding round των $27 εκατ. που εξασφάλισε πέρσυ.

Ο Σπύρος Μαγιάτης, Co-Founder & CTO της Workable θα ξεδιπλώσει στις 21 Ιουνίου στο InnovAthens και στο κοινό του Startup Grind Athens τον τρόπο που εξασφάλισε περισσότερα από $34 εκατομ. για την επέκταση της εξαιρετικά επιτυχημένης startup σε όλον τον κόσμο και θα εξιστορήσει την πορεία της εταιρείας που ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο €500k seed capital και σήμερα έχει μεγάλους πελάτες σε 39 χώρες του κόσμου.

Ο Σπύρος Μαγιάτης ίδρυσε μαζί με τον Νίκο Μωραϊτάκη την Workable τον Ιούλιο του 2012. Εκείνο τον καιρό, ο Σπύρος εργάζονταν στην Upstream ως Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού και μαζί με τον Νίκο (Διευθυντής Πωλήσεων) είχαν εντοπίσει την δυσκολία που είχε το recruiting για την εταιρεία. Μέσα από το πρόβλημα αυτό, βρήκαν μια ευκαιρία να απλοποιήσουν το hiring process και αποφάσισαν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στον CEO της Upstream Μάρκο Βερέμη. Ο Μάρκος, ως δαιμόνιος επιχειρηματίας, έσπευσε να υποστηρίξει έμπρακτα την ιδέα των τότε υπαλλήλων του και όπως δήλωσε στο Startup Grind του Μαρτίου 2016 επένδυσε στην Workable ως Angel Investor.

Η πορεία της Workable από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν ανοδική μιας και κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι εταιρικοί χρήστες, στους οποίους πολλές φορές δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή από τους founders, αγάπησαν την cloud-based πλατφόρμα που αντικαθιστά τα e-mail και τα spreadsheets με ένα όμορφα σχεδιασμένο, έξυπνο και εύχρηστο σύστημα παρακολούθησης υποψηφίων προς πρόσληψη. Το Ελληνικό επενδυτικό σχήμα Openfund στήριξε και αυτό την Workable και πλέον μπορεί να απαριθμεί ένα ακόμα success story στο portfolio της. Η startup έχει συγκεντρώσει συνολικά $34 εκατομ. με σκοπό την επέκταση της στις αγορές όλου του κόσμου (πελάτες της είναι ήδη οι ΙΒΜ, Marks & Spenser και Ogilvy μεταξύ άλλων).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, σε συνδιοργάνωση με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και ξεκινάει στις 6 το απόγευμα. Η αμεσότητα που εξασφαλίζει το INNOVATHENS και η μοναδική μορφή των εκδηλώσεων του Startup Grind αποτελεί το δυνατό σημείο που συγκέντρωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή την προσοχή του κοινού.

Startup Grind Athens
Ημερομηνία: Τρίτη 21 Ιουνίου 2016
Ώρα: 6μμ
Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου
Αθηναίων- INNOVATHENS
Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα
Τηλ: +302130109300

Agenda
18:00 – Networking και φαγητό
19:00 – Fireside chat με τον Σπύρο Μαγιάτη (Workable Co-founder)
20:00 – Networking

Follow Startup Grind Athens
Web: http://startupgrind.com/athens
Facebook: https://www.facebook.com/StartupGrindAthens
Twitter: https://twitter.com/StartupGrindATH
Meetup: http://www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/