Ξανά υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης

Ξανά υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης

«Δεν είμαι από εδώ περαστικός» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, που μέχρι στιγμής δεν έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος.

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα κόμμα, αλλά «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι ευπρόσδεκτα, εάν στηρίξουν την υποψηφιότητά του». Σημείωσε ότι έχει άριστες σχέσεις με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ότι σέβεται απόλυτα τις λειτουργίες τους και ότι επιδίωξή του είναι οι ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο εάν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λιτά «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στα κόμματα του συνταγματικού τόξου».

«Ο δήμος δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είμαι από εδώ περαστικός. Ο δήμος Αθηναίων, ήταν για μένα και παραμένει βαρύτατο καθήκον που έχω επωμισθεί στη ζωή μου», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του, ο κ. Καμίνης σημειώνει, ότι η περίοδος από τον Νοέμβριο 2010 ήταν για τον ίδιο, τα εκλεγμένα στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου «μια αδιάκοπη δοκιμασία. Ένας καθημερινός αγώνας». Κι αυτό διότι όπως σημειώνει, η Αθήνα που παραλάβανε «ήταν, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια και την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, ανοχύρωτη πόλη, μια ανοχύρωτη πρωτεύουσα. Απροετοίμαστη για τα δύσκολα και απαξιωμένη, με λιγότερους πόρους εν μέσω μιας διαβρωτικής πολιτικής ρευστότητας, με φοβισμένη και εν πολλοίς αδικημένη δημόσια διοίκηση, με απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς κάθε αντιπροσωπευτικό θεσμό και δημόσια εξουσία, με πολίτες σαστισμένους, οργισμένους, αμήχανους».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν σηματοδοτεί και έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, τόνισε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι ανακοινώνει την υποψηφιότητά του εγκαίρως διότι είναι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα, σε ερώτηση τι πρόκειται να κάνει στην περίπτωση που δεν εκλεγεί, απάντησε ότι θα τιμήσει την ψήφο που θα λάβει από τους δημότες και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα ώστε «θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε συναινέσεις εδώ και χρόνια».

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε πως αποτελεί πάγια άποψή του ότι «δεν πρέπει να γίνονται ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο ένα χρόνο πριν από τις εκλογές. Γι αυτό και ο αναθεωρητικός νομοθέτης έχει προβλέψει η αλλαγή εκλογικού νόμου να ισχύει από τις επόμενες εκλογές εάν ψηφισθεί με αυξημένη πλειοψηφία, διαφορετικά να ισχύει στις μεθεπόμενες εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Αθηναϊκή «επανεκκίνηση»