Ξανά στο δικαστήριο η Μενγκ Ουανγκζού για να εμποδίσει την έκδοσή της στις ΗΠΑ

Ξανά στο δικαστήριο η Μενγκ Ουανγκζού για να εμποδίσει την έκδοσή της στις ΗΠΑ
epa08145332 Meng Wanzhou, Chief Financial Officer of Huawei, leaves her home to go to BC Supreme Court in Vancouver, British Columbia, Canada, 20 January 2020. The United States is seeking extradition of Meng since she was detained in December 2018 on charges related to accusations that Huawei had tried to steal US technology and had lied about its relationship with an Iranian subsidiary. EPA/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η 48χρονη οικονομική διευθύντρια της Huawei συνελήφθη στα τέλη του 2018, μετά την έκδοση αμερικανικού εντάλματος σύλληψης επί τη βάσει κατηγοριών για τραπεζική απάτη

H πρώην οικονομική διευθύντρια της Huawei Technologies Co Ltd, Μενγκ Ουάνγκζου, επέστρεψε σε δικαστήριο του Καναδά χθες, Δευτέρα, προκειμένου να εμποδίσει την έκδοσή της στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι το μόνο που η ίδια χρειάζεται είναι να παρουσιάσει αποδείξεις για μία νέα καταγγελία παραβίαση της διαδικασίας στην υπόθεσή της από τις ΗΠΑ.

Οι ακροάσεις θα συνεχισθούν μέχρι και αύριο, Τετάρτη, και θα βοηθήσουν τον δικαστή να αποφασίσει αν οι κατηγορίες της Μενγκ έχουν «αέρα ρεαλισμού» ή υπάρχει πιθανότητα να ισχύουν και να επιτρέψει στην υπεράσπιση να επιχειρηματολογήσει για μία νέα καταγγελία κατά της έκδοσής της.

Η 48χρονη Μενγκ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την έκδοση αμερικανικού εντάλματος σύλληψης επί τη βάσει κατηγοριών για τραπεζική απάτη, σχετικά με παραπλάνηση της τράπεζας HSBC.

Οι κατηγορίες, αναφέρονται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei στο Ιράν, που προκάλεσαν την παραβίαση από την αναφερόμενη τράπεζα της αμερικανικής νομοθεσίας κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.