Xbox One και Playstation 4 μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Xbox One και Playstation 4 μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Ο πόλεμος Sony και Microsoft στο επίκεντρο της φετινής Ε3

Κάθε χρόνο στην E3 (Electronic Entertainment Expo) συγκεντρώνονται οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και παρουσιάζουν τις κονσόλες και τους τίτλους παιχνιδιών που θα απασχολήσουν την αγορά των videogames για τους επόμενους μήνες ή και για τα επόμενα χρόνια (οι καθυστερήσεις και οι αναβολές είναι συχνές στη συγκεκριμένη βιομηχανία). Έτσι και φέτος, από τις 11 μέχρι τις 13 Ιουνίου τα βλέμματα όλων των gamers ήταν στραμμένα στο Λος Άντζελες.

Αυτή τη φορά η E3 είχε μια ιδιαιτερότητα, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Microsoft και η Sony θα έχουν καινούριες κονσόλες στα καταστήματα για την αγορά των γιορτών. Το Xbox One και το Playstation 4 ήταν, φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων. Οι διάδοχοι των δημοφιλέστερων παιχνιδομηχανών του πλανήτη σκοπεύουν να είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από απλά παιχνίδια: Θέλουν να γίνουν το κέντρο του σαλονιού, το μοναδικό παράθυρο κατανάλωσης περιεχομένου (ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών) για κάθε σπίτι.

Μεγάλοι τίτλοι από τη Microsoft
Η Microsoft είχε ήδη παρουσιάσει το Xbox One στο κοινό από το Μάιο, αλλά είχε αφήσει κρυφές δυο σημαντικές λεπτομέρειες: Την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης. Στην Ε3 αποκάλυψε πως το Xbox One θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο και θα κοστίζει €499 -μαζί με την κάμερα του Kinect που πλέον θα είναι απαραίτητο εξάρτημα του μηχανήματος. Παράλληλα, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης του Xbox 360, η οποία, παρόλο που περιλαμβάνει το ίδιο hardware με την κλασική έκδοση, είναι πιο λεπτή και αθόρυβη.

Ας θυμηθούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Xbox One:

  • AMD 8-core CPU
  • 500 GB HDD
  • 8 GB DDR3 RAM
  • Blu-ray Disc
  • USB 3.0, HDMI, Gigabit Ethernet
  • WiFi 802.11n, Wi-Fi Direct
  • 1080p Kinect camera

Η φετινή παρουσία της Microsoft συνδυάστηκε με την ανακοίνωση και επίδειξη πολλών νέων τίτλων για το Xbox One. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι οι Forza Motorsport 5, Metal Gear Solid 5, World of Tanks, Minecraft, ένα καινούριο Halo (για το 2014), Quantum Break, Battlefield 4, Kinect Sports Rivals, Lost Planet 3, Assassins Creed IV: Black Flag, Splinter Cell: Blacklist και Dead Rising 3.

Διαβάστε: Το Lumia 1020 και το μέλλον της Nokia

Η Sony χτυπάει την κονσόλα της Microsoft στην τιμή
Όλοι περιμέναμε την Ε3 για να μάθουμε επιτέλους περισσότερα πράγματα για τη νέα κονσόλα της εταιρείας, μιας και στο event που διοργάνωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά δεν μας έδειξε πολλά πέρα από μια λίστα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της (και πολλά παιχνίδια).

Το PlayStation 4, λοιπόν, θα είναι ένα κομψό μαύρο κουτί, περισσότερο πολυμηχάνημα διασκέδασης παρά παιχνιδομηχανή, που θα κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με το Xbox One και θα κοστίζει €399, δηλαδή €100 λιγότερα  (χωρίς την αντίστοιχη κάμερα μέσα στην τιμή, ωστόσο). Αυτή η διαφορά, σε συνδυασμό με το ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μεταχειρισμένα παιχνίδια και δεν θα απαιτεί συνεχή σύνδεση στο Internet (χαρακτηριστικά για τα οποία έχει επικριθεί έντονα -καίτοι πρόωρα- το Xbox One), προκάλεσαν έναν κάποιο ενθουσιασμό στις τάξεις των δημοσιογράφων και των gamers.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 4 με μια ματιά:

  • AMD 8-core CPU
  • 500 GB HDD
  • 8 GB DDR5 RAM
  • Blu-ray Disc
  • USB 3.0, HDMI, Gigabit Ethernet
  • WiFi 802.11n

(μοιάζουν αρκετά με του Xbox One, έτσι δεν είναι;)

Όσον αφορά τους τίτλους παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν για το PS4, η Sony ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τους Killzone: Shadow Fall, Driveclub, Knack, Kingdom Hearts 3, Elder Scrolls Online και InFamous: Second Son.

Διαβάστε: Instagram + Βίντεο = Λιγότερο Instagram

Χαμηλότεροι τόνοι από τη Nintendo
Τη ίδια στιγμή, ο τρίτος παραδοσιακός παίκτης στην αγορά, που εδώ και καιρό δεν ανταγωνίζεται ευθέως τους άλλους δύο στο hardware, δεν είχε κάποιο νέο μηχάνημα να παρουσιάσει και έδωσε έμφαση περισσότερο στα παιχνίδια:

Για το Wii U ανακοινώθηκαν τα Pikmin 3, Super Mario 3D World, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, The Legend of Zelda: Wind Waker HD, Pokemon X, Pokemon Y και Bayonetta 2, τα οποία θα κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του 2013. Για την άνοιξη της επόμενης χρονιάς η Nintendo ανακοίνωσε τα Mario Kart 8 και Super Smash Bros, Mega Man.

Διαβάστε: Η ολική επαναφορά της Apple

Αξιόλογοι τίτλοι γενικότερα
Κατά τη διάρκεια της E3 γνωρίσαμε πολλά ακόμα αξιόλογα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Από την πλευρά της Electronic Arts έχουμε τα Star Wars: Battlefront, Need for Speed: Rivals και Dragon Age 3: Inquisition. Η Ubisoft ανανεώνει μερικές από τις πιο αγαπημένες σειρές παιχνιδιών, φέρνοντας μας τα Rayman Legends, Splinter Cell: Blacklist, Tom Clancy’s The Division και Assassins Creed IV: Black Fag. Τέλος, η Disney ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Disney Infinity, ένα τίτλο που, απ’ ό,τι βλέπουμε στο trailer θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Вопрос: где выгодно оформить займ без отказа? Ответ: конечно, здесь. Это старый, проверенный временем ресурс по кредитованию.