Ξεχάστε το νέο iPhone ή το τεράστιο iPad. Αυτό είναι το πιο cool νέο από την Apple

Ξεχάστε το νέο iPhone ή το τεράστιο iPad. Αυτό είναι το πιο cool νέο από την Apple
Phil Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing at Apple Inc, speaks about the live photo capability for new iPhone 6s and iPhone 6s Plus during an Apple media event in San Francisco, California, September 9, 2015. Reuters/Beck Diefenbach - RTSDAS

Φωτογραφίες με κίνηση και ήχο; Κι όμως γίνεται!

Με τα καινούρια iPhone 6S/6S Plus η Apple έφερε και μια σειρά από νέες εφαρμογές που αναδεικνύουν τις δυνατότητές τους. Κι ίσως η πιο «cool» από όλες είναι η Live Photos.

Με το Live Photos, η νέα μορφή που παίρνουν οι φωτογραφίες θα μοιάζουν με ένα υβρίδιο μεταξύ εικόνας και βίντεο. Θα διαρκούν περίπου 1,5 δευτερόλεπτο από τη στιγμή που πατάμε το κουμπί για να τραβήξουμε μια φωτογραφία, όπως περίπου γίνεται με τα GIF, και θα περιλαμβάνουν και ήχο.

Η Apple γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα υπάρχει σε όλες τις συσκευές της και η χωρητικότητα των συγκεκριμένων αρχείων δεν θα ξεπερνά κατά πολύ αυτή μιας κανονικής φωτογραφίας. Ο αντιπρόεδρος της Apple, Φίλ Σίλερ, δήλωσε ότι μέσα το 2015 το Facebook θα υποστηρίζει αυτές τις εικόνες.

Τα νέα iPhone έχουν οπίσθια κάμερα iSight 12ΜΡ η οποία μπορεί να τραβά 4Κ βίντεο, και μπροστινή κάμερα 5ΜΡ με Retina flash.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Apple παρουσίασε το καλύτερο iPhone που έφτιαξε ποτέ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο iPad που παρουσιάστηκε ποτέ