«Ξέφρενες» εισπράξεις για την πρεμιέρα του «Furious 7»

«Ξέφρενες» εισπράξεις για την πρεμιέρα του «Furious 7»

Τα 143 εκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν οι εισπράξεις το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών για την τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει ο αδικοχαμένος Πολ Γουόκερ.

Το «Furious 7» της Universal ξεκίνησε με εκρηκτικό τρόπο την προβολή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νέα περιπέτεια της σειράς «Fast & Furious» συγκέντρωσε εισπράξεις της τάξης των 143 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των προβολών του. Πρόκειται για την 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη λίστα των ανοιγμάτων προβολών του box office και την καλύτερη επίδοση για ταινία της Universal.

Τα 143 εκατομμύρια ξεπερνούν κατά πολύ την επίδοση της δεύτερης καλύτερης εισπρακτικά ταινίας που πραγματοποίησε πρεμιέρα τον μήνα Απρίλιο. Πρόκειται για το «Captain America: The Winter Soldier» που τον Απρίλιο του 2014 συγκέντρωσε εισπράξεις 95 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών του.

Οι εισπράξεις του «Furious 7», φυσικά, αποτελούν την καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα για το 2015. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στο «American Sniper» της Warner Bros, το οποίο συγκέντρωσε το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του στα μέσα Ιανουαρίου εισπράξεις 89 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση πια βρίσκεται το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», παραγωγή επίσης της Universal, που συγκέντρωσε 85 εκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το «Furious 7» κατάφερε να συγκεντρώσει στην πρεμιέρα του σε όλο τον κόσμο το ποσό των 144 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η σειρά ταινιών «Fast & Furious» αποτελεί μια μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη Universal. Η αμέσως προηγούμενη ταινία της σειράς, το «Fast & Furious 6» αποτελούσε μέχρι σήμερα την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της Universal στη σχετική λίστα του box office, με εισπράξεις 97,3 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών.

Το συνολικό franchise της σειράς ξεπερνά για τη Universal τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επίδοση είναι εξαιρετική, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως η τρίτη ταινία της σειράς, «The Fast and the Furious: Tokyo Drift» είχε καταφέρει να συγκεντρώσει εισπράξεις μόλις 62 εκατομμύρια δολάρια.

Το σημείο καμπής στην όλη υπόθεση ήρθε το 2009. Τη χρονιά εκείνη οι σεναριογράφοι της σειράς ταινιών αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αρχικό cast, προσφέροντας στους οπαδούς της μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην πλοκή.

«Η δύναμη του franchise, 14 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, δεν είναι κάτι που βασίζεται σε ένα θαύμα», ανέφερε ο Paul Dergarabedian, αναλυτής των ταινιών του box office της Rentrak μιλώντας στο CNNMoney. «Ο ενθουσιασμός στο κοινό για αυτούς τους χαρακτήρες και τον γρήγορο κόσμο όπου ζουν δεν έχει μειωθεί καθόλου».

Αναλύοντας το κοινό μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πως το 37% είναι ισπανόφωνοι, 25% λευκοί, 24% Αφροαμερικανοί και 10% Ασιάτες. Το 44% των θεατών ήταν ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Πέρα από όλους τους άλλους λόγους, η επιτυχία του Furious 7 έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι η τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει ένας από τους παραδοσιακούς αστέρες της σειράς, ο Πολ Γουόκερ.

Ο Γουόκερ σκοτώθηκε το 2013 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας δεν είχαν προλάβει ακόμα να ολοκληρωθούν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μαζική αύξηση των πωλήσεων μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην έντονη επιθυμία εκ μέρους των οπαδών για να δουν τον Πολ στην τελευταία του παράσταση», σχολιάζει ο Dergarabedian.

Παρά τη σημερινή επιτυχία της, το «Furious 7» αναμένεται να χάσει σύντομα τα σκήπτρα του για το πιο επιτυχημένο άνοιγμα την φετινή χρονιά. Κι αυτό καθώς η νέα συνέχεια των Avengers της Marvel, το «Avengers: Age of Ultron» θα κάνει πρεμιέρα την 1η Μαΐου στις αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρώτη ταινία της σειράς, το «Marvel’s The Avengers» κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία του Box Office. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαΐου του 2012 και συγκέντρωσε το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών της το ποσό-ρεκόρ των  207,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τόσο με το «Furious 7» όσο και με τη νέα ταινία των «Avengers» το Χολυγουντ αναμένεται να επιτύχει μια «μαγική» επίδοση. «Αυτό το καλοκαίρι», εξηγεί ο Dergarabedian, «μπορεί να οδηγήσει για πρώτη φορά στην κατάρριψη του ορίου εισπράξεων των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν η απόδοση του Furious 7 είναι μια ένδειξη, τότε βρισκόμαστε μπροστά από μια άγρια πορεία για το box office.»