Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για το βασιλικό μωρό

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για το βασιλικό μωρό

Πλήθος κόσμου έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και κανονιοβολισμοί για το διάδοχο του βρετανικού θρόνου

Ενθουσιασμός επικρατεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τη γέννηση του γιου της Κέιτ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε το απόγευμα της Δευτέρας στις 16:24 ώρα Λονδίνου (15:24 GMT), αγόρι, το οποίο και «χαίρει άκρας υγείας».

Το μωρό έχει βάρος 3,8 κιλά που είναι βάρος ρεκόρ για νεογέννητο παιδί, στην πρόσφατη ιστορία της βρετανικής μοναρχίας.
Στην πρώτη του δήλωση μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο μπαμπάς Ουίλιαμ, ανέφερε ότι ο ίδιος και η Κέιτ «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι». Τόσο το μωρό όσο και η μητέρα είναι καλά, σύμφωνα με την ιστορική πλέον ανακοίνωση του παλατιού.

Ευτυχής για τη γέννηση του πρίγκιπα δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και το στενό περιβάλλον της.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε ότι νοιώθει άπειρα ευτυχής με τον ερχομό του πρώτου εγγονού του και πρόσθεσε ότι η σύζυγός του συμμερίζεται την προσωπική του ευτυχία.  «Το να γίνεσαι παππούς αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στο βίο, όπως αναρίθμητοι καλοί μου φίλοι μού είπαν τους μήνες, που προηγήθηκαν, δηλώνω κατά συνέπειαν άπειρα ευτυχής και υπερήφανος, ταυτοχρόνως, που γίνομαι πρώτη φορά παππούς, ανυπομονώντας να δω από κοντά για πρώτη φορά» τον πρίγκιπα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το έθνος μας».

1/8

Διαβάστε: It’s a boy!

Έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα
Η ανακοίνωση του χαρμόσυνου νέου προκάλεσε έκρηξη στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε δεκτή με θυελλώδη χειροκροτήματα από τους τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις βαριές πύλες του παλατιού.

Το παλάτι αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘και ο Δούκας του Εδιμβούργου (προγιαγιά και προπαππούς), ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης (παππούς και γιαγιά), ο πρίγκιπας Χάρι (αδελφός του Ουίλιαμ και θείος του μωρού) και η οικογένεια Μίντλεντον (η οικογένεια της Κέιτ) «έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση».

Η άφιξη του «υγιούς βασιλικού μωρού» του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά ήδη έχει λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, προκάλεσε χιονοστιβάδα συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη.

Ευχές από Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν το πριγκιπικό ζεύγος για τα γεννητούρια. «Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση του ζεύγους Ομπάμα.

Παρότι στη γέννηση του μωρού δεν τηρήθηκε κατά γράμμα το βασιλικό πρωτόκολλο καθώς η νέα τεχνολογία έκανε το θαύμα της, η επίσημη ανακοίνωση ότι ο νέος πρίγκιπας ήρθε στον κόσμο, έγινε σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση. Η επίσημη ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ένα καβαλέτο μέσα από τις πύλες του Μπάκιγχαμ γράφοντας «Η αυτής Υψηλότητα η δούκισσα του Κέμπριτζ, γέννησε γιο στις 16:24 (1524 GMT). Η Υψηλότητα της και το παιδί είναι και οι δύο είναι καλά».

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το όνομα του μωρού που πιθανώς να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες αν ληφθεί υπόψη ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν την Τρίτη, όταν 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού. Οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.