Ξεκάθαρη θέση υπέρ της αλλαγής στη διδασκαλία των Θρησκευτικών από την ΔΗΜΑΡ

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της αλλαγής στη διδασκαλία των Θρησκευτικών από την ΔΗΜΑΡ
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλάει στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 81η ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με ανακοίνωσή του το κόμμα ζητά τον πλήρη διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας.

Την αντιπαράθεση του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών σχόλιασε η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαίος είναι ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στην αναβάθμιση του μαθήματος από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών! «Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν “ναι μεν… αλλά”. Η αναγκαία αυτή αλλαγή πρέπει να προχωρήσει παρά τις κραυγές του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σταματήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η απαξίωση του ρόλου της Εκκλησίας και να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο που απαιτούν τα θέματα αυτά μακριά από την τεχνητή πόλωση», υπογραμμίζει.