Ξεκινούν σήμερα στις ΗΠΑ οι κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ξεκινούν σήμερα στις ΗΠΑ οι κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορωνοϊού
epa08287933 A nurse from Banda Aceh township public health department prepares vaccine injection for children during a regular vaccination in Banda Aceh, Indonesia, 12 March 2020. Nurses and health officials used the vaccination campaign to provide information to families about the coronavirus pandemic, instructing people on simple routines that could help prevent the spread of Covid-19. EPA/HOTLI SIMANJUNTAK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας.

Οι κλινικές δοκιμές για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εμβολίου για την πρόληψη του νέου κορωνοϊού ξεκινούν σήμερα Δευτέρα στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας, διευκρίνισε το AP.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους του δημόσιου συστήματος υγείας, για τις δοκιμές, την εξακρίβωση τυχόν παρενεργειών, την πιστοποίηση και την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες,