Ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

Ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

ΥΠΟΙΚ: Τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις - Θα ανταποκριθούμε άμεσα. 

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Συνομιλίες με τις τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων», στην οποία σημειώνει πως «πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group (σ.σ. στο) πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εκδόθηκε και στην αγγλική γλώσσα.

Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στις αρχές της ευρωζώνης έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι συζητήσεις διάσωσης, δήλωσαν σήμερα τα ξημερώματα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αναφέρει το Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ οι επικεφαλής της ΕΕ προειδοποιούσαν ότι τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει μια αντιπαράθεση για την βοήθεια, οι Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να υποβάλλει νέα μέτρα άμεσα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ηγέτες ανέλαβαν πιο ενεργό ρόλο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από το αδιέξοδο που έχει παρεμποδίσει τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να απελευθερώσει βοήθεια.

Χωρίς μια λύση, η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστό ακόμη και αυτόν τον μήνα, καθώς πρέπει να πληρώσει τα χρέη της αλλά και μισθούς και συντάξεις.