Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρώτο ETF του Bitcoin – Άνω του 1 δισ. δολ. ο όγκος συναλλαγών

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρώτο ETF του Bitcoin – Άνω του 1  δισ. δολ. ο όγκος συναλλαγών
Photo: pixabay.com

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο όγκος συναλλαγών αναφορικά με το ETF της ProShares Bitcoin Strategy (BITO) την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του.
Έτσι, το BITO βρέθηκε πίσω ακριβώς, σε ό,τι αφορά τον όγκο συναλλαγών, από το Blackrock US Carbon Transition Readiness ETF, που έκλεισε με 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια στο ντεμπούτο του τον Απρίλιο.

Το ETF με βάση το Bitcoin της ProShare ξεκίνησε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) στις 19 Οκτωβρίου με τιμή ανοίγματος στα 40,88 $. Σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView, το BITO έκλεισε την ημέρα στα 41,94 $, με συνολικά 24,313 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια, ήτοι τζίρος πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σε σχόλιο του για το BITO, ο ανώτερος αναλυτής για τα ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, έγραψε στο Twitter ότι το ETF της ProShares ήταν αναμφισβήτητα το «μεγαλύτερο» από άποψη «φυσικού» ή «λαϊκού ενδιαφέροντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν εισροές αξίας 570 εκατομμυρίων δολαρίων για το BITO την πρώτη ημέρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ETF της ProShares θα μπορούσε να καταταγεί ως «βαρέων βαρών» στον κλάδο όσον αφορά τις καθαρές ροές ενός έτους.

Επίσης, όπως αναφέρει η FactSet, τα δύο κορυφαία μεμονωμένα ETF είναι το Gold και το Silver, με ροές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα. Εκτός εμπορευμάτων, η μεγαλύτερη ετήσια ροή για ETP, ύψους 5,351 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν για το Invesco QQQ Trust.