Α. Ζερβός: Κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ

Α. Ζερβός: Κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΔΕΗ προειδοποίησε πως δεν πρέπει οι τιμές παραχώρησης ενέργειας να οριστούν διοικητικά, αλλά μέσω δημοπρασιών.

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης της ΔΕΗ σε περίπτωση που οι δημοπρασίες για τις τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας προχωρήσουν παράλληλα με τη «μικρή ΔΕΗ», μίλησε σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

Ο κ. Ζερβός επανέλαβε τη θέση της ΔΕΗ ότι οι τιμές, στις οποίες θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες ενέργεια από τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, πρέπει να προκύψουν από δημοπρασίες και να μην ορισθούν διοικητικά, αλλά τόνισε πως πρέπει να προηγηθεί της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης θα ελέγχεται από τρίτους.

Οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, πρόκειται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να ξεκινήσουν το φθινόπωρο και στοχεύουν στη μείωση του κόστους προμήθειας ρεύματος για τους καταναλωτές. Θέση της ΔΕΗ είναι ότι η τιμή διάθεσης της ενέργειας, πρέπει να καλύπτει το κόστος παραγωγής συν ένα εύλογο κέρδος.

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπεύθυνος του αγωγού ΤΑΡ για την Ελλάδα Ρ. Σκούφιας τόνισε ότι το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το 2020 θα είναι έτοιμος να μεταφέρει τις πρώτες ποσότητες αερίου προς την Ευρώπη. Η επιτυχία αυτής της επένδυσης, πρόσθεσε, εξαρτάται από την κατανόηση της σημασίας του έργου από όλους τους εμπλεκόμενους και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ενημερώθηκαν οι τοπικές κοινωνίες και ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις τους και οι ανησυχίες τους.

Διαβάστε ακόμη:

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα