Zeus International: Στόχος τα 25 ξενοδοχεία μέσα στο 2025

Zeus International: Στόχος τα 25 ξενοδοχεία μέσα στο 2025
Το grand opening του Ajul Resort που αναβαθμίζει τον τουριστικό χάρτη της Β. Ελλάδος.

Αποστολή Χαλκιδική

Την άφιξη του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική, ένα πεντάστερο καταφύγιο ευζωίας που δίνει νέα διάσταση στην έννοια της πολυτέλειας και ενσαρκώνει πλήρως το μόττο της εταιρείας «A Zeus experience», ως συνώνυμο της θεϊκής εμπειρίας, ανακοίνωσε η Zeus International Hotels & Resorts.

Το νέο ξενοδοχείο είναι το πρώτο μέλος των Registry Collection Hotels στην Ευρώπη και το άνοιγμά του αποτελεί καρπό συνεργασίας της Zeus με τη Wyndham Hotels & Resorts. Το Ajul ξεχωρίζει για το παρθένο, γαλήνιο περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται, για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το σαγηνευτικό interior design του, αλλά και τις ultra-all-inclusive παροχές του. Βρίσκεται έξω από την Αγία Παρασκευή, ένα καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με πευκοδάση, ιαματικά λουτρά και μια παραδεισένια, ιδιωτική βοτσαλωτή παραλία.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα και η ειδοποιός διαφορά του Ajul από τον ανταγωνισμό έγκειται στο ότι στο εν λόγω resort όλα τα είδη δωματίων είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος από οποιοδήποτε άλλα στην κατηγορία τους.

«Σήμερα ο πελάτης θέλει κοινωνικοποίηση αλλά και ιδιωτικότητα και εμείς αυτό το προσφέρουμε. Ταυτόχρονα ακολουθούμε τις νέες τάσεις δίνοντας έμφαση στο retreat και το wellness. Το Ajul είναι το πιο φιλόδοξο σχέδιο της Zeus International. Σαν εταιρεία καταφέρνουμε να εξελισσόμαστε και να πηγαίνουμε κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω. Το Ajul χαρακτηρίζεται από μια μοναδικότητα σε σχέση με τα ξενοδοχεία της υπόλοιπης Χαλκιδικής και αυτό μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης. Σχεδιάστηκε για να είναι στο αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Σιγανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus International Hotels & Resorts.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει 171 δωμάτια και 600 κλίνες  και ο στόχος είναι να  φτάσει τα 270 δωμάτια και τις 1800 κλίνες. Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα υπάρχουν μπανγκαλόου, σουίτες και οι μεγαλύτερες βίλες στην περιοχή της Χαλκιδικής με ιδιωτική πισίνα. Ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δημιουργία τελεφερίκ για άμεση πρόσβαση στην παραλία, καθώς επίσης και η δημιουργία μαρίνας. Πρόκειται για ένα project ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και στηρίζει σημαντικά την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

«Συνιστά το πρώτο βήμα ενός οράματος για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μιλάμε για μια παρθένα τουριστικά γη, με δυνατά τοπικά προϊόντα που θέλουμε να εντάξουμε στο resort που διαθέτει αρκετά μέρη με φυσικό κάλλος για να επισκεφτεί ο τουρίστας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 25 ξενοδοχεία μέσα στο 2025. Είμασταν οι πρώτοι που κάναμε Wyndham Residence στον κόσμο και management στο brand DOLCE. Σήμερα, μέσω του Ajul, κάνουμε το πρώτο registry collection στην Ευρώπη, την Ανατολή και την Ευρασία».

Ο όμιλος ξενοδοχειακός διαχειρίζεται 1200 δωμάτια, τα περισσότερα στην περιοχή της Αττικής, γεγονός που επιτρέπει στον επικεφαλής της Zeus International να έχει μια αντιπροσωπευτική  εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στην τουριστική εξέλιξη της πόλης. Με 22 πολυτελή ξενοδοχεία και πάνω από 3500 δωμάτια σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, η ZEUS δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας για κάθε είδους ταξιδιώτη. Από την Κρήτη ως τη Χαλκιδική, το Μιλάνο μέχρι τη Γένοβα και από τη Λευκωσία ως το Βουκουρέστι, προσφέρει αξέχαστες αποδράσεις εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα -βασικές αρχές μιας φιλοσοφίας που περιγράφεται από το μόττο «A Zeus experience».

Η συνταγή της επιτυχίας

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποιο είναι το μοντέλο που εφαρμόζει ως manager και έχει επιτύχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ραγδαία ανάπτυξη στην ελληνική αγορά, ο κ. Σιγανός το απέδωσε στην σκληρή δουλειά, την ξεκάθαρη στρατηγική και στόχευση, αλλά και τη συνέπεια σε ότι κάνεις.

«Το evaluation του ομίλου ξεπερνάει τα 300 εκατ. ευρώ και ο τραπεζικός μας δανεισμός διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Για εμένα είναι μεγάλη υπόθεση το να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε. Αναπτυσσόμαστε στην ελληνική αγορά, αλλά δεν αποκοβόμαστε από τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη. Το ID μας είναι το over performance. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε ακόμη σε κατάσταση ύφεσης. Ο κόσμος περνάει τις μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις και ενεργειακές κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας και παρότι η Αθήνα διανύει ιστορικές στιγμές φέτος στο κομμάτι του τουρισμού, είναι ταυτόχρονα και εφιαλτικές σε σχέση με τις ελλιπείς υποδομές και την τεράστια κίνηση. Είναι μπροστά το κάρο από το άλογο» τόνισε ο κ. Σιγανός.

Ο τουρισμός δεν είναι «sexy» κλάδος για τους νέους

Όπως επεσήμανε, παρότι η Αθήνα έχει γίνει πολύ ελκυστικός city break προορισμός  και το επίπεδο των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα υψηλό, ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. «Η νέα γενιά δεν θεωρεί τον τουρισμό σέξι κλάδο και πολύ φοβάμαι ότι η έλλειψη προσωπικού θα εξακολουθεί να είναι μεγάλο πρόβλημα τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Στον όμιλό μας το 90% των διευθυντικών στελεχών της Zeus International προέρχεται από οργανική ανάπτυξη εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες. Έχουμε το χαμηλότερο turn over προσωπικού και βιώνουμε την εποχή της μεγάλης παραίτησης διότι δεν υπάρχει όραμα και αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Επιπρόσθετα, οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολόγηση παραμένουν αγκάθι. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που μας ζητάνε να μην πάρουν μπόνους για να μην ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο και τους πάρει το Κράτος όλο το ποσό».

Ινδία, η τουριστική αγορά του μέλλοντος

Την τάση αυτή επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Μανίκης, President EMEA Wynham, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια ηγείται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ευρασία και Αφρική τονίζοντας πως το Ajul Resort συνιστά το πρώτο registry collection σε όλη την περιφέρεια και ένα από τα 24 brands που απευθύνονται σε luxury πελάτες.

«Στα ξενοδοχεία μας έχουμε 30% λιγότερο προσωπικό σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε το επαγγελματικό συμβόλαιο που είχαμε με το προσωπικό πριν από 3 χρόνια. Παράλληλα η επιστροφή στην νέα κανονικότητα που έφερε η πανδημία, δημιούργησε μια  μεγάλη συμφόρηση στα αεροδρόμια και αδυναμία εξυπηρέτησης των πελατών, ενώ  πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι  τελειώνουν τα χρήματα που είχαν μπει στην άκρη μέσα στην πανδημία».

Σημαντικό κίνητρο που δελεάζει τους ταξιδιώτες να πραγματοποιήσουν περισσότερα ταξίδια μέσα στη χρονιά, παρά το υψηλό κόστος των αεροπορικών, είναι τα προνόμια που προκύπτουν από το Loyalty Club της Wyndham το οποίο απαριθμεί 100 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως.

«Δίνουμε το δικαίωμα στα μέλη μας να χαλάνε τους πόντους τους σε αεροπορικές εταιρείες. Για παράδειγμα έχουμε 1.500 ξενοδοχεία στην Κίνα και όταν ανοίξει η αγορά ένα μεγάλο ποσοστό θα επισκεφτεί και την Ελλάδα και λόγω του αισθήματος ασφαλείας που προσφέρει το brand  μας θα το επιλέξουν».

Σύμφωνα με τον κ. Μανίκη, ο τουρισμός του μέλλοντος ανήκει στους Ινδούς, μιας και πληθυσμιακά οι νέοι αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια. Αγορές με προοπτική θεωρούνται επίσης το Καζακστάν, το Αζερμπαιτζάν και το Ουζμπεκιστάν.

Τα σχέδια επέκτασης στην Ελλάδα

«Είμαστε ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο με 9.100 ξενοδοχεία σε 95 χώρες 85% εκ των οποίων είναι franchise. Είναι πολύ σημαντική η συνέργεια μας με τη Zeus International μέσα από τα 12 ξενοδοχεία και θέλουμε να μεγαλώσουμε τη συνεργασία και να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες. Ήδη στην  γειτονική Τουρκία έχουμε 110 ξενοδοχεία. Είμαστε ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος από πλευράς παρουσίας σε ξένες χώρες και εισηγμένοι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Εστιάζοντας στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως σε ένα μήνα θα ανοίξει το πρώτο γραφείο της Wyndham, το Wyndham Hellas από το οποίο θα καλύπτεται η Νοτιοανατολική Μεσόγειος, κοινώς, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Βαλκάνια και όλο το CIS πλην της Ρωσίας. Έχουν ήδη προσληφθεί 5 Έλληνες και ο στόχος είναι η ομάδα να μεγαλώνει διαρκώς.

«Μπαίνουμε δυναμικά στα resort ξενοδοχεία στην Ελλάδα και από το γραφείο της Αθήνας θα εξυπηρετούνται πάνω από 120 ξενοδοχεία. Η Ελλάδα, εάν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, πρέπει να υιοθετήσει το καινούριο μοντέλο, δηλαδή, διανομή μέσω διεθνών αλυσίδων και προσφορά πολυτέλειας, κάτι που κάνουν καλά οι ανταγωνιστές μας οι Πορτογάλοι, οι Τούρκοι και οι Ισπανοί. Δεν είμαστε μόνοι μας σαν τουριστικός προορισμός σε όλο τον πλανήτη. Νέοι προορισμοί που δεν υπήρχαν αναδύονται. Πάρτε για παράδειγμα το Τουλούμ στο Μεξικό. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορείς να θεωρείς κανέναν πελάτη δεδομένο. Πρέπει να κρατήσουμε τους μόνιμους πελάτες και να κοιτάξουμε τι μερίδιο θα πάρουμε από τον ανταγωνισμό».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις των αρμόδιων τουριστικών φορέων που θέλουν τους Αμερικανούς τουρίστες να κατακλύζουν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Μανίκης υπενθυμίζει πως ο τουρισμός και η άμεση πρόσβαση σε αυτόν εξαρτώνται από φθηνές αεροπορικές πτήσεις.

«Φέτος στην Κρήτη θα στείλουμε περισσότερους Αμερικανούς από πότε. Κάνουμε καμπάνια στα μέλη σε όλο τον κόσμο για το Ajul και πιστεύουμε ότι θα αξιοποιήσουν τους πόντους τους και θα έρθουν στην Ελλάδα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: