Ζήγρας σε Άκη: «Ομολόγησε, μεγάλοι άντρες είμαστε»!

Ζήγρας σε Άκη: «Ομολόγησε, μεγάλοι άντρες είμαστε»!

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, ζήτησε να την αφήσουν να δει το γιο της. 

Τη σύζυγο του υποστήριξε για ακόμα μια φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την διάρκεια της απολογίας του. Επανέλαβε ότι είναι αθώα, καθώς ο ίδιος είχε την ευθύνη των οικονομικών και ότι παραμένει στη φυλακή χωρίς να φταίει.

Ο Νίκος Ζήγρας μεταξύ άλλων, στη δική του τοποθέτηση, υποστήριξε ότι «ο ρόλος μου ήταν να πληρώνω εγώ για να μην φαίνεται ο υπουργός», ενώ αναφερόμενος στον εξάδελφό του κ. Τσοχατζόπουλου, του συνέστησε να ομολογήσει και να ζητήσει συγνώμη γιατί «μεγάλοι άντρες είμαστε», συμπληρώνοντας ότι «τον ξάδελφο μου τον αγαπάω».

«Τώρα δεν είναι τόσο αγαπητός, τον αγαπούσατε παλιά, τώρα κοιτάζει να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου» σχολίασε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζήγρας «η δίκη ξεκίνησε με έναν ένοχο και δεκαεπτά αθώους και τελειώνει με ένα αρχιλαμόγιο -εμένα- και δεκαεπτά που δεν ήξεραν τίποτα». Ο κ. Ζήγρας επανέλαβε ότι έδωσε μετρητά 400 χιλιάδες δολάρια στην πρώην σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου και συμπλήρωσε: «Και αυτή δεν ήρθε καν εδώ να απαντήσει».

Άκης: «Είμαι θύμα σκευωρίας»

Ο Γιάννης Σμπώκος επανέλαβε ότι ποτέ δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ και τόνισε ότι «δεν διαχειρίστηκα χρήματα για κανέναν».
Η κ. Σταμάτη δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι είναι αθώα και ότι ο σύζυγός της ήταν εκείνος που χειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού. Υποστήριξε ότι δεν ρωτούσε για την προέλευση των χρημάτων. Σε παρατήρηση του εισαγγελέα ότι σε ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων αν ο σύζυγος χαρίσει ένα πανάκριβο ρολόι η σύζυγος θα ρωτήσει την προέλευση, η κ. Σταμάτη μεταξύ άλλων απάντησε ότι ο «άντρας μου δεν ήταν δημόσιος υπάλληλος». Η κατηγορούμενη επανέλαβε πως η κράτησή της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον ανήλικο γιο της.

Με την έναρξη της διαδικασίας το πρωί, ολοκλήρωσε την απολογία του ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς. Ο κατηγορούμενος κατονόμασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας ΝΟΡΙΣ, που αγόρασε μετοχές του εκδοτικού οίκου ΙΑΝΟΣ. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος είπε ότι «σήμερα πια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ΝΟΡΙΣ ήταν εταιρεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στα χαρτιά τυπικά ανήκε στον Νίκο Ζήγρα, αλλά δεν τον είχα δει ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ άλλος συνομιλητής μου, ούτε Ελβετοί επενδυτές, ούτε άλλοι».

Ο κ. Καρατζάς ανέφερε ότι «δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι συμμετείχα σε ύποπτη συναλλαγή. Ότι έπλενα, άπλωνα ή σιδέρωνα βρώμικο χρήμα».