Ζημιογόνο το 2023 για την Adidas – Πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

Ζημιογόνο το 2023 για την Adidas – Πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια
epa07591455 A Chinese woman walks past a logo of Adidas in Adidas store in Beijing, China, 22 May 2019. A letter signed by 173 companies which including Nike, Adidas, says the US President's decision to raise import tariffs to 25 percent will disproportionately affect the working class after Donald J. Trump increased levies on 200 billion US dollars worth of Chinese imports into the US from 10 percent to 25 percent. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Adidas βλέπει τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική να μειώνονται φέτος.

H Adidas ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρώτη της ζημία σε περισσότερα από 30 χρόνια για το 2023, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Μπιορν Γκούλντεν εργάζεται για να ανατρέψει την πορεία της μάρκας μετά από έναν βρώμικο χωρισμό με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Η Adidas δίνει μάχη για να ορθοποδήσει μετά τη διακοπή των δεσμών της με τον Γουέστ τον Οκτώβριο του 2022, αναστέλλοντας τις πωλήσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας σειράς αθλητικών παπουτσιών Yeezy, μετέδωσε το Reuters.

Κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του Γκούλντεν, συνέχισε τις πωλήσεις των αθλητικών παπουτσιών Yeezy για να εκκαθαρίσει τα υπόλοιπα αποθέματα, ενώ παράλληλα προσπάθησε να ενισχύσει δημοφιλή προϊόντα όπως τα παπούτσια Samba και Gazelle και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους λιανοπωλητές.

«Παρόλο που δεν ήταν αρκετά καλό, το 2023 τελείωσε καλύτερα από ό,τι περίμενα στην αρχή της χρονιάς» είπε ο Γκούλντεν.

Η Adidas αναμένει ότι οι βασικές δραστηριότητές της – εξαιρουμένων των Yeezy – θα βελτιωθούν το 2024, με διψήφια ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα προτείνει μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή για τις επιδόσεις του 2023, αμετάβλητο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, παρά την καταγραφή καθαρών ζημιών ύψους 58 εκατ. ευρώ, τις πρώτες από το 1992.

Η Adidas βλέπει τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική να μειώνονται φέτος, κατηγορώντας μια ακόμη υπερπλήρη αγορά εκεί. Οι πωλήσεις σε όλες τις υπόλοιπες αγορές αναμένεται να αυξηθούν «σημαντικά».

Ακόμα, ποντάρει στο ότι μπορεί να ανακτήσει μερίδιο αγοράς από τη Nike και άλλους, ακόμη και όταν η ζήτηση για αθλητικά είδη μειώνεται συνολικά.

Οι πωλήσεις υποδημάτων αυξήθηκαν κατά 8% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις ενδυμάτων μειώθηκαν κατά 13%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com