Ζούκερμπεργκ και Ντόρσεϊ του Twitter οι νέοι στόχοι των τζιχαντιστών

Ζούκερμπεργκ και Ντόρσεϊ του Twitter οι νέοι στόχοι των τζιχαντιστών

Τί αναφέρει στο νέο απειλητικό βίντεο η τρομοκρατική οργάνωση.

Οι φωτογραφίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του Τζακ Ντόρσεϊ εμφανίζονται αλλεπάλληλες φορές σε ένα βίντεο 25 λεπτών που δημιούργησε μια ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται ως οι «Υιοί του Στρατού του Χαλιφάτου» (Sons Caliphate Army).

Οι εικόνες των CEOs των Facebook και Twitter αρκετές φορές τυλίγονται στις φλόγες ή γίνονται στόχος μιας σφαίρας. Το βίντεο είναι μια απάντηση προς την προσπάθεια των social media να απαγορεύσουν την τρομοκρατική δραστηριότητα στις πλατφόρμες τους.

Στο τέλος, μια φωνή αναφέρει στα αγγλικά: «Στον Μαρκ και τον Τζακ, ιδρυτές του Facebook και του Twitter και στην κυβέρνηση τους: Μπορείτε να ανακοινώνετε καθημερινά ότι θα σβήνετε τους λογαριασμούς μας. Εμείς αναριωτιόμαστε, μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε; Εάν απενεργοποιείτε ένα λογαριασμό, εμείς θα ανοίγουμε άλλους δέκα. Σύντομα τα ονόματά σας θα σβηστούν, μόλις καταφέρουμε να “κατεβάσουμε” τις πλαφόρμες σας. Ο Αλλάχ είναι πρόσθυμος και ξέρει ότι λέμε την αλήθεια».

Ακόμη, οι υποστηρικτές των ISIS αναφέρουν ότι έχουν χακάρει πάνω από 10.000 λογαριασμούς, 150 ομάδες στο Facebook και 5.000 λογαριασμούς στο Twitter.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν δοθεί στους υποστηρικτές μας και εάν εγκρίνει και ο Αλλάχ θα συνεχίσουμε να χακάρουμε κι άλλους», συμπληρώνουν.

Το Ισλαμικό Κράτος καθώς και άλλες συναφή τρομοκρατικές ομάδες έχουν βάλει στόχο τον Ντόρσεϊ τουλάχιστον δυο φορές στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι το Twitter έχει εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να «καθαρίσει» την πλατφόρμα του από την τρομοκρατική ομάδα, ενώ πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ότι διέγραψε πάνω από 125.000 λογαριασμούς. Ακόμη, η τεχνολογική εταιρεία σημείωσε ότι έχει αυξήσει τα μέλη της ομάδας που εξετάζει τις εκθέσεις της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο δίκτυό της.

Κατά της διάρκεια της ομιλίας του, στο MWC 2016 ο Ζούκερμπεργκ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να καταπολεμά την τρομοκρατία. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Νιώθουμε ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη που άθελά μας βοηθούμε να ενισχυθεί αυτή η τρομοκρατική ομάδα».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, εκπρόσωπος του Facebook δεν θέλησε να προβεί σε σχόλια, ενώ η εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει σημειώσει πρόοδο και παρακολουθεί στενότερα την κατάσταση.