40 UNDER 40: ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2018

40 νέοι επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική σκηνή.

Για έκτη συνεχή χρονιά καταρτίσαμε τη λίστα 40 under 40. Τα προφίλ που ακολουθούν περιέχουν 40 ενδεικτικές περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, φιλοδοξώντας να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική σκηνή.

Από τον χώρο της τεχνολογίας και της ψηφιακής βιομηχανίας μέχρι αυτόν του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 40 περιπτώσεις που έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, αλλά τους συνδέει ένα βασικό χαρακτηριστικό: είναι αποφασισμένοι να πετύχουν, αποτελώντας πρότυπο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Καινοτομία, εξωστρέφεια, ευελιξία, επιμονή, γνώση, ταλέντο και αισιοδοξία χαρακτηρίζουν και φέτος τους 40 πρωταγωνιστές. Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι ότι η νέα γενιά της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δείχνει το μέλλον, κομίζει νέα κουλτούρα, νέο ήθος, αρχές και αξίες, που περισσότερο από ποτέ έχουν σήμερα ανάγκη η ελληνική οικονομία και η κοινωνία.

H λίστα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Η σειρά των προσώπων είναι τυχαία.

1. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

  • ΗΛΙΚΙΑ: 36
  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Founder & CEO, Epexyl

O Νίκος Αναστασίου  «έγραψε» το όνομά του σε κάθε κομμάτι ξύλου που κοσμεί το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και πλέον η εταιρεία του αναπτύσσεται σε 4 ηπείρους. Κατάφερε να προσφέρει τη λύση που έψαχνε ο Ρέντζο Πιάνο για την επένδυση του πολυβραβευμένου δημιουργήματός του, κερδίζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του Ιταλού αρχιτέκτονα. Ανέπτυξε μια πρωτοποριακή μέθοδο επεξεργασίας ξύλου, η οποία έδωσε στον Πιάνο τη δυνατότητα να ντύσει την όπερα με ξύλινα πάνελς, ειδικών προδιαγραφών, τα οποία μέχρι τότε υπήρχαν μόνο στο μυαλό του ως ιδέα και καμία εταιρεία στον κόσμο δεν αναλάμβανε να του τα κατασκευάσει.

Η Epexyl με αυτή την καινοτόμο πρόταση κατάφερε να αφήσει εκτός τρεις εταιρείες από το εξωτερικό, πολύ μεγαλύτερες τότε από την ίδια, αναλαμβάνοντας το έργο. «Όταν ο Πιάνο είδε το δικό μας κομμάτι, το χάιδεψε και είπε «this work is sexy». Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης συνεργασίας. Αρχικά αναλάβαμε την όπερα και φτάσαμε να κατασκευάσουμε όλα τα ξύλινα μέρη του ΚΠΙΣΝ» αναφέρει ο Νίκος.

Από εκείνη την ημέρα και μέσα σε τρία χρόνια,  η Epexyl κατάφερε να δραστηριοποιηθεί σε projects παγκόσμιας ακτινοβολίας, σε τέσσερις ηπείρους, και ο ξυλουργός από το Μενίδι, ο οποίος κληρονόμησε την βιοτεχνία του μαραγκού πατέρα του, ζει σήμερα ανάμεσα σε Παρίσι και Μανχάταν, επιβλέποντας έργα όπως το Hudson Yards, προϋπολογισμού 25 δισ. δολαρίων,  πολλά έργα του Ρέντζο Πιάνο, όπως το Columbia University,  καθώς και τις νέες Όπερες του Mumbai στην Ινδία και του Ανώι στο Βιετνάμ, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ταϊπέι, αλλά και την υπεράκτια επέκταση του Μονακό.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Αναστασίου στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.