Most Powerful Women 2017: Οι πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Μαριάννα Πολιτοπούλου

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου κινείται γρήγορα και είναι ακριβής. Σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή της όλα γίνονται γρήγορα. Μεταβαίνει στην Αμερική για ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό μόλις 23 ετών, αποκτά το πρώτο της παιδί σε ηλικία μόλις 28 ετών και προτού καλά κλείσει τα 30 της χρόνια αναλαμβάνει ανώτατες διοικητικές θέσεις στο εξωτερικό. Δείτε όλο το προφίλ ΕΔΩ

Μαριλένα Νιτσιάκου

Η εταιρεία που κρατά τα ηνία του κλάδου της πτηνοτροφίας στη χώρα μας, φέρει πλέον άρωμα γυναίκας με τη Μαριλένα Νιτσιάκου να χαράζει την επόμενη μέρα, θέτοντας ακόμα πιο υψηλά τον πήχη. Τα λανσαρίσματα για τη Νιτσιάκος δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή κατά την περίοδο της κρίσης, όπως και οι επενδύσεις της. Οι πωλήσεις το 2016 άγγιξαν τα 300 εκατ.ευρώ, αυξημένες κατά 26% σε σχέση με το 2015, και σχεδόν διπλάσιες με αυτές που είχε το 2013. Τη φετινή χρονιά αποκτά καθετοποιημένη παραγωγική παρουσία και στη Βοιωτία.

Πέγκυ Αντωνάκου

Η Πέγκυ Αντωνάκου συνδυάζει τρία «σπάνια» χαρακτηριστικά για τον κόσμο των ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι νέα, επιτυχημένη και διοικεί έναν τεχνολογικό κολοσσό. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς τον Φεβρουάριο του 2012 αναλαμβάνοντας αρχικά τη Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, την ίδια χρονιά, όμως, οι οργανωτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο την έφεραν στη θέση της CEO. Μια τετραετία μετά, έχει θέσει ως στόχο να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα στις γυναίκες, για να κατακτήσουν τομείς όπως η τεχνολογία.

Ιωάννα Παπαδοπούλου

Είναι αδιαμφισβήτητα η «σιδηρά κυρία των μπισκότων», αφού μεθοδικά και αθόρυβα η εταιρεία της παραμένει leader του κλάδου. Η Ιωάννα Παπαδοπούλου βρίσκεται στο τιμόνι» της οικογενειακής επιχείρησης από το 1993. Ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε τα Caprice, το πιο εξαγωγικό προϊόν της εταιρείας, ενώ δική της πρωτοβουλία ήταν η επέκταση στις μπάρες δημητριακών και στο συσκευασμένο ψωμί. Διοικεί τέσσερα εργοστάσια, ενώ μέσα στην κρίση αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της σε 1.200.

Bαρβάρα Βερνίκου

Έχει ταυτίσει την επαγγελματική της πορεία με την αγορά ένδυσης και τον κλάδο των πολυκαταστημάτων, ηγούμενη εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Notos Galleries στην Ελλάδα. Το 2015 οδήγησε τη φίρμα στη Βουλγαρία, ιδρύοντας ομώνυμο πολυκατάστημα στη Σόφια, ενώ το 2016 ανέλαβε την ανάπτυξη της φίρμας American Eagle στην Ελλάδα. Γόνος της οικογένειας Στράτου, έχει εργαστεί στην ιστορική Πειραϊκή-Πατραϊκή, καθώς και στο ΜΙΝΙΟΝ ως εμπορική διευθύντρια.

Νάγια Καλογεράκη

Ανέλαβε την εμπορική διεύθυνση και τη στρατηγική εκτέλεση για τις 28 χώρες του Ομίλου Coca-Cola Hellenic το καλοκαίρι του 2016, έχοντας συμπληρώσει μια επιτυχημένη 20ετία στους κόλπους της. Προηγήθηκαν η Διεύθυνση Marketing, Πωλήσεων, η Εμπορική Διεύθυνση, καθώς και η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Coca-Cola HBC AG. Κατά τη θητεία της στη Γενική Διεύθυνση της Coca-Cola Τρία Έψιλον εφήρμοσε το νέο μοντέλο οργάνωσής της, καθώς και τη στρατηγική ανάκαμψης και επενδύσεων.

Γεωργία Δραγίνη

Είναι το πρόσωπο που εισήγαγε την έννοια της αισθητικής στον ιατρικό κλάδο. Ξεκίνησε τη διαδρομή της ως αναισθησιολόγος και σήμερα κατέχει τη θέση της γενικής διευθύντριας στο Mediterraneo Hospital, μία από τις δέκα πρώτες ιδιωτικές κλινικές βάσει κύκλου εργασιών. Η εταιρεία είναι από τις πλέον ανερχόμενες στον χώρο της υγείας και με έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών. Επί των ημερών της υιοθετήθηκε η φιλοσοφία του «boutique» νοσοκομείου, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε και στον ιατρικό τουρισμό.

Ντέπη Τζιμέα

Ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη στο χώρο της Επικοινωνίας στη χώρα. Έπειτα από 15 συνεχή χρόνια, αφού εντάχθηκε στο δυναμικό του ΟΤΕ το 2001, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή της εικόνας του Ομίλου από έναν κρατικό οργανισμό σε μία σύγχρονη, πρωτοπόρα εταιρεία τεχνολογίας. Στη διάρκεια της καριέρας της δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει το δρόμο στην αγορά, όπως για παράδειγμα η ένταξη της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης στον στενό πυρήνα της στρατηγικής της εταιρείας. Κινητήριος δύναμή της  σε ότι κάνει είναι η πίστη, η δέσμευση και το πάθος, δηλώνοντας πάντως ότι  η καριέρα δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός για εκείνη.

Σοφία Μπιθαρά

Η BSB πήρε το όνομα της από τα αρχικά των ιδρυτών της εταιρείας, Βασίλη και Σοφίας Μπιθαρά, και έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της ελληνικής μόδας. Η εταιρεία, που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 με συλλογές ρούχων που σχεδίαζε και έραβε προσωπικά η Σοφία Μπιθαρά, έχει σήμερα ένα εκτεταμένο δίκτυο λιανικής, με περισσότερα από 120  καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, και δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Με τζίρους άνω των 50 εκατ. ευρώ, αντλεί περίπου το 20% του κύκλου εργασιών της από το εξωτερικό.

Σοφία Στάικου

Για πάνω από δεκατέσσερα χρόνια η Σοφία Στάϊκου μάχεται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή και βιομηχανική τεχνολογία της χώρας. Σήμερα η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς έχει «σηκώσει» στις πλάτες της ένα πρότυπο δίκτυο εννέα θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια, η συνεισφορά των οποίων στην εθνική οικονομία και το  ΑΕΠ υπολογίζεται σε δέκα εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά ένα εκατομμύριο άνθρωποι τα επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Ελένη Θεοχάρη

Επιχειρηματικό μυαλό, δεινή μάνατζερ, μα πάνω από όλα γυναίκα που δεν διστάζει να παίρνει ρίσκα ακόμη και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Η Ελένη Θεοχάρη διοικεί με επιτυχία από το 1992 μέχρι και σήμερα την εταιρεία εμφιαλώσεως Βίκος, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εμφιαλωμένου νερού στη χώρα. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμικό άνοιγμα στην αγορά των αναψυκτικών, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις εξαγωγές. Διοικεί τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια, με καθετοποιημένη παραγωγή και πωλήσεις που αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Μαρίκα Λάμπρου

Τι γίνεται όταν μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού τοποθετεί στην ηγεσία της μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στο κομμάτι της πληροφορικής; Η ιστορία θα δείξει. Η Μαρίκα Λάμπρου, έπειτα από τρεις δεκαετίες στο τιμόνι μεγάλων ομίλων της χώρας όπως οι Intersys, SingularLogic, Microsoft, Hewlett Packard και BSH, ανέλαβε πριν λίγο καιρό τα καθήκοντα της managing director στη Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., με τον Νίκο Καυκά να αναγνωρίζει το πάθος και την ιδιαίτερη ηγετική της προσέγγιση.

Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου

Αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας διαχειριζόμενη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σιτηρών και ελαίων. Εργαζόμενη στον αγροδιατροφικό τομέα πολύ πριν γίνει της μόδας, η Μαρίνα Οφλούδη - Γιαβρόγλου διοικεί μία από τις εντονότερα εξαγωγικές εταιρείες της χώρας, με τέσσερις μονάδες παραγωγής σε Αθήνα και βόρειο Ελλάδα. Παρά την αρχική της απειρία και την αμφισβήτηση  από το ανδροκρατούμενο κατεστημένο, κατάφερε να επιβληθεί «με διπλωματία, πείσμα, προσπάθεια και αφοσίωση», όπως δηλώνει.

Καίτη Κουτσολιούτσου

Μπορεί ο καλύτερος φίλος της γυναίκας να είναι τα διαμάντια, αλλά υπάρχει μια «μεγάλη παρέα» στο ενδιάμεσο. Η αδυναμία της Καίτης Κουτσολιούτσου για τα χειροποίητα κοσμήματα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του συζύγου της Δημήτρη δημιούργησαν τη Folli Follie. Αναδεικνύοντας την προσιτή πολυτέλεια των κοσμημάτων, οι δύο τους εξέλιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο Κολωνάκι σε έναν επιχειρηματικό όμιλο με πολυεθνική δραστηριότητα. «Το επιχειρείν δεν έχει φύλο, η επιτυχία δεν έχει γένος, όπως και κάθε προσωπικό όραμα δεν έχει σύνορα. Με όχημα το πάθος, τη δημιουργικότητα, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά είδα τους στόχους μου να πραγματοποιούνται, ο ένας μετά τον άλλο. Η πραγματική, ουσιαστική δύναμη μιας ηγετικής θέσης έρχεται όχι μόνο μέσα από μια επιτυχημένη πορεία, αλλά και από την έμπνευση και το όραμα που προσφέρει στους ανθρώπους» δηλώνει η ίδια στο Fortune.

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Eνέταξε τη Λ. Συγγρού στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας πολύ πριν ανοίξουν τις πύλες τους το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για άνθρωπο εξειδικευμένο στην πολιτιστική διαχείριση, με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη προϋπηρεσία στο πολιτιστικό management. Επιπλέον, εξάγει πολιτισμό, καθώς μεγάλο μέρος των παραγωγών της Στέγης εντάσσονται στα προγράμματα μεγάλων διεθνών πολιτιστικών οργανισμών. Πιστώνεται επίσης τις sold-out παραστάσεις στο εξωτερικό.

Η Ιουλία Τσέτη. Photo:

Ιουλία Τσέτη

Πρόσφατα η Ιουλία Τσέτη βραβεύτηκε ως γυναικά-επιχειρηματίας της χρονιάς για την πολυετή δράση της και τη δυναμική της παρουσία στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Στο παρελθόν έχει διατελέσει αντιπρόεδροςτης ΠΕΦ και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, ενώ είναι το πρόσωπο πίσω από τη Uni-Pharma, όμιλο που αναπτύσσει, παράγει και διανέμει μερικά από τα πιο σπουδαία φάρμακα της ελληνικής αγοράς, αλλά και της Ιntermed, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων δερμοκαλλυντικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Ρεβέκκα Πιτσίκα

Διαθέτει πολυετή πείρα, ως στέλεχος στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το 2007 προχώρησε στην ίδρυση της People for Business, η οποία έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα πολλές διακρίσεις, ενώ πλέον δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό. Το 2016 ορίστηκε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι ο άνθρωπος πίσω από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. Ακόμη είναι μέλος του ελληνικού παραρτήματος του Entrepreneurship Organization και ενεργό μέλος σε αντίστοιχες επαγγελματικές ενώσεις.

Φιλίππα Μιχάλη

Ως φοιτήτρια ξεκίνησε να εργάζεται στην Allianz Ελλάδας, στην Υποστήριξη Πωλήσεων στα Αμοιβαία Κεφάλαια, έκανε ένα πέρασμα στις επενδύσεις, για να καταλήξει στον ασφαλιστικό κλάδο. Το 2015, έπειτα από 20 χρόνια στους κόλπους της εταιρείας, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συμβούλου, φέρνοντας στη γνωστή ασφαλιστική γυναικείο αέρα. Έχει ηγηθεί πολλών σημαντικών projects, ειδικά στο σκέλος της ψηφιοποίησης, ενώ για 11 χρόνια κατείχε τη θέση του διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη θυγατρική του Ομίλου, Allianz ΑΕΔΑΚ.

Κατερίνα Βλάχου

Η Κατερίνα Βλάχου έχει πολυετή πείρα στον χώρο του μάρκετινγκ, έχοντας αποσπάσει μια σειρά βραβεύσεων που επιβεβαιώνουν τo στρατηγικό της πνεύμα, όπως τα EU & Global Marketing Excellence Awards, NYC Gold Clio Award, Cannes Lions κ.ά. Είναι στην «οικογένεια» της Mondelez από το 2002, το 2013 ανέλαβε τη θέση της national account manager, ενώ πριν από έναν χρόνο πέρασε στη θέση του managing director Ελλάδας και Κύπρου, παίρνοντας τα ηνία στην ηγεσία της ελληνικής εταιρείας από τον Federico Bardell.

Ράνια Αικατερινάρη

Χάριν της πλούσιας πείρας της, θα έχει ανάμειξη στην αξιοποίηση των συμμετοχών του Δημοσίου σε ενεργειακές εταιρείες, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του νέου Υπερταμείου. Άρχισε την καριέρα της στο Λονδίνο, στην Texaco (σήμερα Chevron), στην ανάπτυξη επενδύσεων στην Κασπία, και, στη συνέχεια, εργάστηκε στην Deutsche Bank, τη Eurobank και την BNP Paribas, ως χρηματοοικονομική σύμβουλος με ειδίκευση στην ενέργεια. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ.

Χριστίνα Χαλκιαδάκη

Άρωμα γυναίκας και αέρας Κρήτης χαρακτηρίζουν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης. Στο τιμόνι της ομώνυμης επιχείρησης βρίσκεται η Χριστίνα Χαλκιαδάκη, που επεκτάθηκε εκτός των φυσικών συνόρων του νησιού κάνοντας γνωστά τα κρητικά προϊόντα σε όλη τη χώρα. Κάτω από την «ομπρέλα» του Σκλαβενίτη, συμμετέχει σε ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα, απαριθμώντας 40 καταστήματα σε όλη την Κρήτη και τέσσερα Κρητικά Παντοπωλεία σε  Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακρογωνιαίος λίθος της επιχείρησης είναι οι 1.200 εργαζόμενοί της.

Έλενα Χουλιάρα

Παρότι πτυχιούχος Νομικής, αποφάσισε, μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της στη  Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), να ασχοληθεί με τον φαρμακευτικό κλάδο. Πρόσφατα ανέλαβε το τιμόνι της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου, ούσα μία από τις ελάχιστες γυναίκες που ηγούνται φαρμακευτικών εταιρειών στη χώρα μας. Παράλληλα, έχει ενεργό ρόλο και στο PhRMA Innovation Forum  Ελλάδος, επιδιώκοντας την ανάδειξη της αξίας της καινοτομίας στο σύστημα υγείας, στην εθνική οικονομία, αλλά κυρίως στους Έλληνες ασθενείς.

Ηρώ Αθανασίου

Είναι η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της εταιρείας από την ίδρυσή της. Με πείρα 30 χρόνων στους κόλπους του ομίλου, η Ηρώ Αθανασίου αντιμετώπισε εναργώς αλλά και ψύχραιμα μια από τις πιο δύσκολες χρονιές, κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο η πτώση της ζήτησης (-12% στο λιανεμπόριο το 2016) όσο και η υπόθεση Μαρινόπουλου δημιούργησαν ένα περιβάλλον πίεσης για τους προμηθευτές. Η  ίδια έχει δηλώσει ότι αναζητά ισορροπίες και δεν φοβάται τις αλλαγές, στοιχεία που αναμένεται να αξιοποιήσει στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιοργάνωσης του ομίλου Unilever. Παραμένει ένα ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας, με συνεπή δράση σε συλλογικά όργανα όπως ο ΣΕΒ και η ΕΕΔΕ. Yπό την ηγεσία της η Unilever δίνει μεγάλη έμφαση σε προγράμματα που στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη, ενώ η εταιρεία είναι στις πρώτες επιλογές για εργασία στους νέους ηλικίας 18 - 35 ετών.

Μαρία Οικονομίδου

Η συμφωνία Dell και EMC που «άγγιξε» τα 67 δισ. δολάρια αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του Information Technology παγκοσμίως. Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία ως country manager, η Μαρία Οικονομίδου ανέλαβε, λίγο μετά τη συγχώνευση, τα καθήκοντα της επικεφαλής της Dell EMC για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Στόχος της είναι να αυξήσει τα μερίδια της Dell EMC και στις τρεις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησής της, κυρίως στο enterprise κομμάτι, αξιοποιώντας τις συνέργειες των δύο εταιρειών.

Νέλλη Κάτσου

Η Pharmathen δεν θυμίζει καμία ελληνική οικογενειακή εταιρεία. Εξάγει το 75% του κύκλου εργασιών της, επενδύει 20 εκατ. ευρώ ετησίως σε R&D και, παρά την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στην BC Partners, τη διοίκησή της ασκούν οι ιδρυτές της, τα αδέλφια Νέλλη και Βασίλης Κάτσος. Το 2017 ξεκινά με επενδύση 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας στις Σάπες Έβρου, ενώ το 2016 έκλεισε με αύξηση πωλήσεων στα 200 εκατ. ευρώ.

Χριστίνα Σακελλαρίδη

Το βιογραφικό της είναι ένας μακρύς κατάλογος από δραστηριότητες στο διεθνές εμπόριο, από θεσμικές θέσεις και διακρίσεις. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών, αλλά την κέρδισαν οι επιχειρήσεις, όπου έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες και έχτισε brand name. Είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Think Tank «EURO 50 GROUP».

Δέσποινα Αναστασίου

Ως επικεφαλής της Dow Central Europe και πρόεδρος της Dow Hellas, η Δέσποινα Αναστασίου ηγείται ενός ομίλου που προσφέρει περισσότερες από 700.000 υπηρεσίες σε πελάτες, απασχολεί πάνω από 75.000 άτομα και δαπανά σε έρευνα και ανάπτυξη, ετησίως, 3 δισ. ευρώ, σε μια περίοδο που η βιομηχανία παλεύει να ανακτήσει τη χαμένη δυναμική της. Από το 1960, με έδρα στο Λαύριο, η γνωστή πολυεθνική δραστηριοποιείται στην παραγωγή, μέσω αντιπροσωπειών χημικών και πλαστικών προϊόντων με ειδίκευση στα μονωτικά πλαστικά.

Mαρέβα Γκραμπόφσκι

Μετά από μακρά θητεία, στον χρηματοοικονομικό τομέα, ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης της Endeavor Greece, συγκεντρώνοντας ως υποστηρικτές και μέντορες την αφρόκρεμα του ελληνικού επιχειρείν. Παράλληλα, ίδρυσε μαζί με τη Δήμητρα Κολοτούρα, το fashion brand Zeus+Dione. Με πηγή έμπνευσης την ελληνική παράδοση, η εταιρεία παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα με ελληνικές πρώτες ύλες και έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Διαθέτει 50 σημεία πώλησης σε 16 χώρες, 9 online shops και 30 καταστήματα στην Ελλάδα.

Σοφία Κουνενάκη -Εφραίμογλου

Έχει θητεύσει πολλά χρόνια ως πρόεδρος και CEO εταιρειών στους τομείς της επικοινωνίας, του εμπορίου, της βιομηχανίας και του Portfolio Management. Σήμερα είναι, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του ΙΜΕ και επικεφαλής του υπερσύγχρονου Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το οποίο δέχεται πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από το τρίπτυχο «έρευνα, καινοτομία και εξωστρέφεια».  Ευαγγελία Ράμμου Διευθύνουσα Σύμβουλος, Market In Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, η Ευαγγελία Ράμμου έχει κατορθώσει να αφήσει το δικό της στίγμα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Με μεγάλη πείρα στον χώρο του λιανεμπορίου, πέρα από το σήμα Market In, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της οικογενειακής επιχείρησης, αναπτύσσει και τις αλυσίδες Daily’s και Economy, με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων να αγγίζουν τα 155 και τους εργαζομένους να ανέρχονται σε 2.000. Πρόσφατα η εταιρεία απασχόλησε τα ΜΜΕ με το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης.

Ευαγγελία Ράμμου

Σε έναν ανδροκρατούµενο χώρο, η Ευαγγελία Ράµµου έχει κατορθώσει να αφήσει το δικό της στίγµα στον κλάδο των σούπερ µάρκετ. Με µεγάλη πείρα στον χώρο του λιανεµπορίου, πέρα από το σήµα Market In, που αποτελεί την αιχµή του δόρατος της οικογενειακής επιχείρησης, αναπτύσσει και τις αλυσίδες Daily's και Economy, µε τον συνολικό αριθµό καταστηµάτων να αγγίζουν τα 155 και τους εργαζοµένους να ανέρχονται σε 2.000. Πρόσφατα η εταιρεία απασχόλησε τα ΜΜΕ µε το «ναυάγιο» της συµφωνίας µε τα σούπερ µάρκετ Καρυπίδης.