#6 Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας  πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 270 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2015) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Περίπου 1.600 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των 64 εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 270 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20, των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της Β’ φάσης, προέξυψε η λίστα Most Admired Companies 2017 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 23 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 6
Προηγούμενη Kατάταξη 8

About Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει στην Ελλάδα 15 μάρκες μπίρας, ενώ στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται συνολικά 32 προϊόντα. Η εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας στην Ελλάδα, με την αξία των εξαγωγών της να εκτιμάται πως έχει ανέλθει αθροιστικά στα 122 εκατομμύρια ευρώ από το 2008. Παρά την κρίση των τελευταίων ετών, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει και αναπτύσσεται, παρουσιάζοντας αύξηση όγκου πωλήσεων κατά περίπου 3% το 2016. Σήμερα, η δραστηριότητά της αντιστοιχεί στο 0,7% του ελληνικού ΑΕΠ. Οι σημαντικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 61 εκατ. ευρώ, που είναι προγραμματισμένες για την τριετία 2017-2019 και έρχονται να προστεθούν στα 120 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η εταιρεία κατά το εξαιρετικά δύσκολο διάστημα 2010-2016, θα αξιοποιηθούν για την αγορά νέου εξοπλισμού των εργοστασίων, την υποστήριξη των εξαγωγών και την κυκλοφορία νέων προϊόντων.