#8 Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων ΑΕ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG.

Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 319 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2017) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR Directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 319 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2019 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 41 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 8
Προηγούμενη Kατάταξη 10
Τομέας INDUSTRY
Κατάταξη Κλάδου 3
Προηγούμενη Κατάταξη Κλάδου 4

About Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων ΑΕ

Το 2019 η Μυτιληναίος έβαλε τα θεμέλια που θα την μετατρέψουν στον πρώτο «πράσινο» βιομηχανικό όμιλο της Ελλάδας, εγκαινιάζοντας τις εργασίες της νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου, παραγωγής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο στην Ελλάδα, ισχύος 826 MW και υψηλής απόδοσης 63% – μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ θα συμβάλλει στη μετάβαση του ηλεκτρικού συστήματος σε μια νέα εποχή χαμηλότερων ρύπων και υψηλότερης απόδοσης, καθώς πρόκειται για ένα εργοστάσιο με καύσιμο φυσικό αέριο. Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021. Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα στην Ελλάδα, με συνολική ισχύ 1428 MW.