#20 ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 387 εταιρείες, ο ετήσιος τζίρος (2019) των οποίων ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 387 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2021.

*Δείτε στατιστικά στοιχεία για την έρευνα ΕΔΩ.

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 20
Προηγούμενη Kατάταξη 15
Τομέας FOOD & DRINK
Κατάταξη Κλάδου 5
Προηγούμενη Κατάταξη Κλάδου 3

About ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Πρωταγωνίστρια δεκαετίας στον κλάδο της αναδείχθηκε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με βάση τις οικονομικές της επιδόσεις την περίοδο 2010-2020, στο πλαίσιο της νέας έκδοσης των «Ισχυρών της Ελληνική Οικονομίας» από το Direction Business Network. Η εταιρεία παίζει σπουδαίο ρόλο για την εγχώρια αγροτική παραγωγή, καθώς αγοράζει το 20% της παραγωγής κριθαριού στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που τρέχει εδώ και αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Με το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο», η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εστιάζει στη βελτιστοποίηση της χρήσης του νερού για τις ανάγκες άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου. Το Πρόγραμμα εμπλέκει ενεργά παραγωγικούς, ερευνητικούς και θεσμικούς φορείς στην πολύπλευρη αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και στον σχεδιασμό λύσεων για τη μετάβαση σε μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης υδατικών πόρων.