4

ΟΤΕ GROUP

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Τομέας TECHNOLOGY
Location Αθήνα
Industry Ranking 1
Previewsly Industry Ranking 1
Previews top # Ranking 3

ABOUT OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ο Όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα της λίστας Μost Admired Companies, καταλαμβάνοντας την τρίτη και την πέμπτη θέση το 2016 και το 2017, αντίστοιχα.

Αποτελεί την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο επενδυτή σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογικές υποδομές.

«Ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών, και ιδιαίτερα ο Όμιλος ΟΤΕ, αποτελούν δύναμη ανάπτυξης για την κοινωνία και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που αυτό αναγνωρίζεται από την ίδια την αγορά. Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, ο Όμιλος ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο για την ψηφιακή ανάπτυξη» αναφέρει στο Fortune o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Οι επενδύσεις του ΟΤΕ υπερβαίνουν το 60% του συνόλου των επενδύσεων του κλάδου, ξεπερνώντας την περασμένη εξαετία τα 2 δισ. €, ενώ υλοποιεί νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. € έως το 2022. Η συμβολή της δραστηριότητας του Ομίλου ΟΤΕ στο ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 5,7 δισ. ευρώ ετησίως, που αντιστοιχεί σε 3,2%.

«Με επενδύσεις άνω των δύο δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια και νέο επενδυτικό πλάνο ύψους δύο δισ. ευρώ έως το 2022 σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς κινητής, υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών. Δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος και αλλάζουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με τις ολοκληρωμένες λύσεις ICT που διαθέτουμε, φέρνουμε τις απεριόριστες δυνατότητες της νέας ψηφιακής εποχής στην υπηρεσία των μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των πόλεων και του Δημοσίου».

«Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, εξελίσσοντας τις δεξιότητές τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. Και όλα αυτά, επιχειρώντας υπεύθυνα, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» δηλώνει ο επικεφαλής του ομίλου.

KEY ATTRIBUTES OF REPUTATION

INDUSTRY RANK
Χαρακτηριστικά - Ποιότητα Διοίκησης 1
Οικονοµική Ευρωστία 1
Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών 1