3

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Τομέας RETAIL
Location Αθήνα
Industry Ranking 3
Previewsly Industry Ranking 1
Previews top # Ranking 1
Website www.sklavenitis.gr

ABOUT ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ είναι μία αμιγώς ελληνική Επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στο χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η ιστορία της αρχίζει το 1954, όταν ο Σπύρος Σκλαβενίτης, ο Γιάννης Σκλαβενίτης και ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος ιδρύουν τη “Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.”, με κύρια δραστηριότητα τη χονδρική πώληση τροφίμων σε παντοπωλεία, τη συσκευασία και την πώληση μπαχαρικών.

Το 1967, οι τρεις συνέταιροι δημιουργούν την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα, την «ΤΗΛΕΞΥΠ», η επιτυχία της οποίας τούς ωθεί, αρχικά, το 1969, στη δημιουργία του πρώτου Kαταστήματος λιανικής κι εν συνεχεία, το 1971, στην ίδρυση του πρώτου σούπερ μάρκετ, στο Περιστέρι. Την ίδια χρονιά η επωνυμία της Επιχείρησης αλλάζει σε  «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.»

Τα επόμενα χρόνια, αναπτύσσεται με σταθερά βήματα, ακολουθώντας με συνέπεια την ίδια εμπορική πολιτική, που έχει ως βασικούς άξονες: Προϊόντα άριστης ποιότητας, γρήγορη εξυπηρέτηση και τιμές «τόσο φθηνά όσο πουθενά».

Το 2015, η Επιχείρηση – η οποία διαθέτει 110 Καταστήματα – προχωρά στην εξαγορά του 60% των μετοχών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ (38 Καταστήματα στην Κρήτη). Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 100% των μετοχών της MAKRO Ελλάδος (συνολικά 9 καταστήματα Χονδρικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη & Πάτρα), η οποία, το 2016, αλλάζει επωνυμία και γίνεται “The Mart”.

Τον Μάρτιο του 2017, αρχίζει η λειτουργία της εταιρείας “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” (100% θυγατρική της “Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.”), στην οποία μεταβιβάζονται 400 Καταστήματα (382 στην Ελλάδα & 18 στην Κύπρο) του Ομίλου Μαρινόπουλος.

Tον Ιανουάριο του 2018, πραγματοποιείται η συγχώνευση της “Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” και της “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” και δημιουργείται μία ενιαία εταιρεία με την επωνυμία “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.”

Σήμερα, ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ:

Λειτουργεί:

– 418 Καταστήματα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, σε όλη την Ελλάδα και 18 Καταστήματα στην Κύπρο.

– 39 Καταστήματα της αλυσίδας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, στην Κρήτη

– 18 Καταστήματα της αλυσίδας ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ στην Αχαΐα.

– 13 Καταστήματα Χονδρικής The Mart, σε 10 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Απασχολεί περισσότερους από 26.000 Εργαζομένους.

Εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 527.000 Πελάτες, κατά μέσο όρο σε Ελλάδα και Κύπρο.