Αυτές είναι οι 10 ταινίες της Disney που «έσκισαν» στο box office

Αυτές είναι οι 10 ταινίες της Disney που «έσκισαν» στο box office
Aladdin 1992 Real John Musker Ron Clements Walt Disney. COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Pictures / Silver Screen Partners IV (Photo by Walt Disney Pictures / Silver Sc / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP) Photo: AFP
Η ενσωμάτωση μοναδικών ιστοριών, καινοτόμων τεχνολογιών και έξυπνων στρατηγικών marketing έχουν συμβάλλει στη μεγάλη επιτυχία της Disney στη βιομηχανία του animation.

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων έχουν σταθερά καλή απόδοση στο box office, με τη Disney να κατέχει τα σκήπτρα στη συγκεκριμένη κατηγορία για πολλά χρόνια.

Η «εισβολή» της εταιρείας στο animation ξεκίνησε με τα Walt Disney Animation Studios, τα οποία έχουν κάνει παραγωγή 62 ταινιών, ξεκινώντας από τη Χιονάτη και τους Εφτά Νάνους το 1937.

Το τμήμα κινουμένων σχεδίων του House of Mouse διαμορφώνει σταθερά την κινηματογραφική βιομηχανία, επηρεάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις του box office και καθορίζοντας τι σημαίνει να δημιουργείς ένα blockbuster.

Η αναγέννηση της Disney στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (και μετά) έδωσε νέα πνοή στον κλάδο των κινουμένων σχεδίων της εταιρείας, με αυτές τις επιτυχίες να συνεχίζονται και στην CGI εποχή που ξεκίνησε με τα αριστουργήματα της Pixar.

Με τα χρόνια, τα κινούμενα σχέδια της Disney έχουν δημιουργήσει φανατικούς θαυμαστές για κάθε ένα από τα franchise τους, βοηθώντας ουσιαστικά την εταιρεία να έχει σημαντικά κέρδη με συνέπεια.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Πηγή: TheRichest