Οι καλύτερες αεροπορικές economy class

Οι καλύτερες αεροπορικές economy class
Photo:

Ποιες εταιρείες προσφέρουν το πιο άνετο ταξίδι για πολύωρες πτήσεις στην οικονομική θέση.

Του Κώστα Φαρμάκη

Οι πτήσεις μεγάλης διάρκειας είναι από μόνες τους αρκετά κουραστικές. Το σώμα μας δεν έχει φτιαχτεί για να μένει ακίνητο για πολλές ώρες, ειδικά όταν πρέπει να μείνουμε περιορισμένοι στο κάθισμα.

Προκειμένου, λοιπόν, να επιλέξουμε την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψουμε long haul, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας τις υπηρεσίες και τις παροχές που παρέχουν στην οικονομική θέση. Η απόσταση από το μπροστινό κάθισμα πρέπει να είναι ιδανικά στις 32 ίντσες (81 εκ). Για σύγκριση να αναφέρουμε πως σε πτήσεις μικρής διάρκειας εντός Ευρώπης η συνήθης απόσταση είναι 30 ίντσες (76 εκ.).

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν video on demand ενώ τώρα έχει αρχίσει να διαδίδεται η παροχή σύνδεσης στο Internet επί πληρωμή μέσω Wi-Fi. Συνήθης εικόνα είναι πλέον και οι πρίζες ή οι θύρες USB για τη φόρτιση συσκευών.

Η εταιρεία μελετών Airline Ratings μελετά 448 εταιρείες σε μόνιμη βάση, απονέμει «αστέρια» ανάλογα με τις επιδόσεις τους, λαμβάνει υπόψη αντικειμενικά κριτήρια -όπως ποιότητα φαγητού και γενικότερης εξυπηρέτησης κ.ά.- και ανακηρύσσει τις κορυφαίες.

Ας δούμε τις καλύτερες με αλφαβητική σειρά.