Οι πέντε αστέρες των social media

Οι πέντε αστέρες των social media

Σας παρουσιάζουμε τις 4+1 εταιρείες που παίζουν δυνατά στο παιχνίδι των κοινωνικών μέσων.

Το κοινωνικό δίκτυο είναι πλέον και εταιρικό. Μια δεκαετία αφότου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το Facebook στο φοιτητικό του δωμάτιο στο Χάρβαρντ, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις (και πλήθος μικρών) χρησιμοποιούν τα κοινωνικά εργαλεία για να πουλούν προϊόντα και υπηρεσίες, να προσλαμβάνουν και να διαχειρίζονται το εργατικό τους δυναμικό και να απαντούν σε παράπονα πελατών.

Σύμφωνα με έρευνα της CMO Survey, οι διευθυντές μάρκετινγκ αναμένουν ότι σε πέντε χρόνια από τώρα θα ξοδεύουν 21,6% των προϋπολογισμών μάρκετινγκ των εταιρειών τους για προβολή στα social media, σε σχέση με 8,4% που είναι σήμερα.

To Fortune μίλησε με τις ηγετικές ψηφιακές πλατφόρμες και με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας για να βρει τους πιο προωθημένους χρήστες κοινωνικών μέσων. Ο κοινός παρονομαστής; Οι τέσσερις εταιρείες και το ένα ερευνητικό εργαστήριο που επιλέξαμε δεν χρησιμοποιούν τα κοινωνικά εργαλεία στη θέση της εξυπηρέτησης πελατών, του μάρκετινγκ και της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων· τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν δραστικά τις υπάρχουσες πρακτικές τους.

Πάμε να τις δούμε…