Ποια επαγγέλματα βάζουν “τέλος” στην τηλεργασία

Ποια επαγγέλματα βάζουν “τέλος” στην τηλεργασία
Photo: pixabay.com
Το θέμα της τηλεργασίας απασχολεί τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google, η Apple και η Tesla.

Η μόνιμη επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί, καθώς μεγάλος αριθμός εταιρειών και τομέων είναι απίθανο να επιστρέψουν στα μοντέλα εργασίας που ίσχυαν προ πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνα Ιουνίου/Ιουλίου από την Advanced Workplace Associates σε 13 χώρες, 13 τομείς, 28 οργανισμούς και 79 γραφεία (που αντιπροσωπεύουν 77.410 υπαλλήλους), «η μέση επισκεψιμότητα στα γραφεία είναι μόλις 26%, κυρίως στα μέσα της εβδομάδας, και όχι με περισσότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων στο γραφείο». Ωστόσο, η διαφορά στη συμμετοχή ποικίλλει πολύ από τομέα σε τομέα.

Το θέμα της τηλεργασίας απασχολεί τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google, η Apple και η Tesla, οι οποίες αγωνίζονται ώστε να δημιουργήσουν μια λύση που ικανοποιεί ταυτόχρονα την επιθυμία των εταιρειών να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους στα γραφεία τους, καθώς και το μεγάλο κομμάτι του εργατικού τους δυναμικού που θα προτιμούσαε να διατηρήσει το νέο status quo εξ αποστάσεως ή υβριδικής εργασίας.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε ποιοι εργασιακοί τομείς έχουν επιστρέψει στο γραφείο αφήνοντας πίσω τους την τηλεργασία.

Πηγή: Statista