Ποια είναι τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς;

Ποια είναι τα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς;

Οι ψυχοπαθείς διαθέτουν κάποια χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους και συχνά έχουν επιτυχημένες καριέρες.

Οι ψυχοπαθείς είναι δύσκολο να εντοπιστούν τις περισσότερες φορές. Δεν είναι σαν τον «Τζακ τον Αντεροβγάλτη» που βλέπουμε στις ταινίες ή διαβάζουμε στα βιβλία. Συχνά, οι ψυχοπαθείς εμφανίζονται ως φυσιολογικοί άνθρωποι, γεγονός που τους καθιστά επικίνδυνους.

Στο DSM-5, το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, κάποιος με τύπο ψυχοπαθητικής προσωπικότητας ορίζεται κάποιος που έχει μια μεγαλεπήβολη ιδέα για τον εαυτό του, και μια ιδιαίτερη ικανότητα να χειραγωγεί ανθρώπους. Αλλά η διάγνωση δεν είναι σχεδόν ποτέ απλή.

Ένα κοινό στοιχείο μεταξύ των ψυχοπαθών είναι ότι έχουν επιτυχημένες καριέρες. Για παράδειγμα, είναι πιθανό να τους εντοπίσετε σε θέσεις ηγεσίας, εξαιτίας της σκληρότητας και της απουσίας φόβου που τους διακρίνει. Είναι καλοί στο να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις, αλλά όχι τόσο καλοί σε επαγγέλματα που απαιτούν κατανόηση και φροντίδα προς τους άλλους, όπως τα επαγγέλματα εκπαίδευσης ή θεραπείας.

Ο Kevin Dutton, Βρετανός συγγραφέας και ψυχολόγος που ειδικεύεται στην έρευνα της ψυχασθένειας, αναφέρει ότι «οι λειτουργικοί ψυχοπαθείς χρησιμοποιούν την απόμακρη, ατρόμητη και χαρισματική προσωπικότητά τους για να επιτύχουν στην κοινωνία». Με άλλα λόγια, οι ψυχοπαθείς συχνά ζουν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, διαθέτοντας ταυτόχρονα κάποια χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Αυτά είναι τα επαγγέλματα όπου συναντούμε τους περισσότερους ψυχοπαθείς.