Πόσοι χρησιμοποιούν κάθε μέρα τα διασημότερα social media του πλανήτη

Πόσοι χρησιμοποιούν κάθε μέρα τα διασημότερα social media του πλανήτη
epa07306573 (FILE) - The logo of the messaging application WhatsApp (C) is pictured on a smartphone screen in Taipei, Taiwan, 26 September 2017 (reissued 21 January 2019). Facebook's messenger service WhatsApp is to limit the number of persons it is possible to forward messages to, in a bid to reduce the spread of Fake News and rumors. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53792247 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα social media δεν υπερηφανεύονται μόνο για τα εκατομμύρια χρηστών που τα χρησιμοποιούν, αλλά και για τις τεράστιες ευκαιρίες διαφήμισης που προσφέρουν.

Οι περισσότεροι σκέφτονται το Facebook ως το νούμερο ένα κυρίαρχο κοινωνικό μέσο. Και δεν πέφτουν έξω φυσικά. Με το WhatsApp, το Instagram, το ομώνυμο Facebook και το Messenger, η εταιρεία διαθέτει τέσσερις από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων και μηνυμάτων στον κόσμο. Μόνο το Facebook χρησιμοποιείται από σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια* άτομα το μήνα, ενώ το WhatsApp μετράει 2 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και το Messenger έχει ξεπεράσει το δισεκατομμύριο ανθρώπων που το χρησιμοποιούν το μήνα. Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας που συγκεντρώνονται από την DataReportal, η Tencent, η κινεζική εταιρεία πίσω από το WeChat, το Qzone και το Μessenger QQ διαθέτει επίσης περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες συνολικά, αλλά εξακολουθεί να μην πλησιάζει το Facebook.

Αυτό που έχουν όλες οι υπηρεσίες που αναφέρονται στην παρακάτω λίστα που δημιούργησε το Statista είναι η τεράστια ελκυστικότητά τους για τους διαφημιζόμενους. Όχι μόνο υπερηφανεύονται για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να στοχεύουν συγκεκριμένες ομάδες βάσει συμπαθειών, αντιπαθειών και προηγούμενης συμπεριφοράς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα παγκόσμια έσοδα από διαφημίσεις κοινωνικών μέσων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με το Statista Digital Market Outlook.

* Τα νούμερα των μηνιαίων χρηστών είναι όπως διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο του 2020.